Diákolimpia

2024.02.05. 18:10

Az ország legjobbjai ellen is maradandót alkottak a pécsi iskolások

Móga Richárd

Forrás: Diákolimpia

A Futsal Diákolimpia V-VI. korcsoport (2004-2008 között született fiú tanulók) országos döntő keretein belül léphetett parkettre a Kaposvári Sportcsarnokban a Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium, az igencsak erős mezőnyben pedig a hatodik helyet sikerült elcsípnie a pécsi együttesnek.

A csoportküzdelmek során egy pontot szerzett a baranyai csapat, miután a pápai alakulattal 1–1-es döntetlent játszott (a büntetőpárbajban jobbnak bizonyult a rivális), a Zalaegerszeg pedig 2–1-re nyert. Mindenesetre a keresztjátékot egy magabiztos győzelemmel kezdte a Cserepka (4–0 Debrecen), de a folytatásban a budapesti iskola ellen nem jött össze a bravúr (4–1).

A vasárnapi versenynapon még lehetett melózni a jobb helyezésért, így örömteli, hogy a Budaörsöt sikerült legyűrni nagy csatában (1–0), azonban az ötödik pozícióért folyó harcban nem hagyott túl sok esélyt a Szeged (5–2).

A színvonalas megmérettetésen aranyérmes lett a Zalaegerszeg, ezüstérmes lett a Pápa és bronzéremnek örülhetett a Békéscsaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában