Kosárlabda

2024.02.24. 09:45

Bajnokaspiráns ellen térnének vissza a helyes útra

Újabb nagy rangadó vár az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapára az élvonalbeli bajnokság tizennegyedik fordulójának nyitómérkőzésén. A bajnokaspiráns SERCO UNI Győr vendégeként kellene maradandót alkotni szombaton 17 órától, így bizony fel kell kötni a gatyát.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Az elmúlt két bajnokin egyaránt alulmaradt az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata (68–74 Szekszárd, 71–75 DVTK), ráadásul a soron következő összecsapáson sem Jovan Gorec együttese számít esélyesebbnek. Igaz, legutóbb a Győr ellenfeleként pazar második félidei teljesítményének köszönhetően nyert a Pécs (71–66), azt megelőzően viszont csak két esztendeje bizonyult jobbnak riválisánál.

A bajnokaspiráns ellen kellene kitervelnie a nyerő taktikát Jovan Gorecnek.
A bajnokaspiráns ellen kellene kitervelnie a nyerő taktikát Jovan Gorecnek.
Fotó: Laufer László

Cziczás László alakulata mindössze kétszer kapott ki idén a bajnokságban, egyszer Pécsen, egyszer pedig Miskolcon. Tehát hazai parketten igencsak félelmetes mutatója van a csapatnak. A magyar válogatott játékosok, Dombai Réka, Dubei Debóra és Goree Cyesha pedig egyénileg is képesek lehetnek maradandót alkotni. Plusz az elmúlt időszakban a nemzetközi porondon, az Euroliga keretein belül is értékes tapasztalatokra tett szert a győri brigád, így nem is kérdés, fel kell kötni a gatyát. 

A baranyai együttessel a 2023/24-es kiírásban már előfordult, hogy három egymást követő mérkőzésen hoppon maradjon, még október közepén, mikoris előbb a Bursa és a Venezia, majd a DVTK bizonyult nagy falatnak. Ebbe a gödörbe tehát egy vereség esetén vissza lehet esni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy jövő héten a Sopron elleni csata sem ígérkezik sétagaloppnak.

Az viszont motiváló lehet, hogy egy bravúr esetén akár még a harmadik helyre is felléphet a pécsi klub a forduló végére, igaz, ehhez a Szekszárdnak és a Sopronnak is hibáznia kellene. Egy biztos: mindvégig fegyelmezetten, fókuszáltan kell szerepelni,  továbbá biztos kezekre van szükség, különben nincs esély a győzelemre.

A tizennegyedik forduló további mérkőzései: Sopron Basket–VBW CEKK Cegléd, DVTK Hun-Therm–TFSE-MTK, Vasas Akadémia–TARR KSC Szekszárd, (02.24., 18.00), E.ON ELTE BEAC–BKG PRIMA NAUTRA Szigetszentmiklós, (02.24., 19.00).

Visszatérnének a helyes útra

Több dolognak is klappolnia kell ahhoz, hogy az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a listavezető elleni vereséget követően meglepje az ugyancsak bajnokaspiráns Győr együttesét.

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Szombaton egy nagyon kemény mérkőzés elé nézünk, a Győr hazai pályán egy nagyon agresszív és nagyon gyors kosárlabdát játszik, ezzel próbálja bedarálni az ellenfeleit. Fontos lesz, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt, és megpróbáljunk visszatérni a nyerő szériába. Fel kell használnunk a miskolci vereségünk tapasztalatait, ezekből is tanulnunk kell. Negyven percen keresztül koncentrálva kell fegyelmezetten játszanunk védekezésben és támadásban is, akkor lehetnek győzelmi esélyeink is a győri mérkőzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában