Bama.hu videó

2024.02.17. 21:32

Őrült tempót és pokoli hangulatot hozott a csúcsrangadó (galéria)

Végletekig kiélezett, küzdelmes találkozót láthattak a szurkolók a Rátgéber Kosárlabda Akadémián szombat este az élvonalbeli bajnokság tizenharmadik fordulójában. Az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata sokáig vezetett a listavezető ellen, de a DVTK akarata érvényesült a végjátékban.

Móga Richárd

Pokoli hangulat uralkodott.

Fotó: Laufer László

Kisebb jubileumra készülhetett az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata, ugyanis háromszázadik bajnokiját játszhatta szombat este a hibátlan listavezető DVTK ellen hazai környezetben.

NKA Universitas Pécs
NKA Universitas Pécs a DVTK elleni kosárlabda meccsen küzdött
Fotó: Laufer László

A miskolci együttes nagy utat tett meg, de a fáradtságnak nem igazán volt jele a mérkőzés elején: a magyar válogatott játékosának, Aho Ninának hármasa adta meg az alaphangot, majd egy nagyon küzdelmes, kiegyenlített játékkal folytatódott az első felvonás. A végén jött egy kisebb pécsi hullámvölgy, így végül hétpontos előnyre tett szert a bajnokaspiráns.

A drukkerek fergeteges hangulatot varázsoltak a Rátgéber Kosárlabda Akadémián

A második etap jobban indult hazai szempontból, köszönhetően többek között Smailbegovic szárnyalásának, de Kiss Angelika védőmunkáját is érdemes kiemelni, aki volt klubja ellen bizonyíthatott. Na de mindenki sokat tett azért, hogy a palánk alatt ne jusson levegőhöz Völgyi Péter alakulata. Ennek pedig meg is lett az eredménye, hiszen a házigazda átvette a vezetést, ráadásul nagyobb fókusszal akár kétszámjegyűre is duzzadhatott volna az előny, de végül három pontot sikerült közé tenni. 

Közel két percet kellett várni az első kosárra a nagyszünetet követően, de aztán a szurkolók legnagyobb örömére beindult a nagyüzem. Az idő haladtával pedig tovább nőtt a feszültség is, így talán nem is olyan meglepő, hogy a játékvezetők sokszor reflektorfénybe kerültek. Sőt, emiatt a miskolci szurkolótábor nem nagyon válogatta meg a szavakat két buzdítás között. 

Az utolsó felvonás Kányási villanásával indult, de Smailbegovic továbbra is tarthatatlan volt. Mindkét együttes harciassága dicséretet érdemel, hatalmas küzdelem zajlott a parketten. Hosszú idő után a DVTK ismét vezetést szerzett három és fél perccel a vége előtt, a hátralévő időt pedig a rutinjának köszönhetően lehozta az éllovas.

Mindenesetre a drukkerek fergeteges hangulatot varázsoltak a Rátgéber Kosárlabda Akadémián, így érdemes volt az élvonalbeli bajnokság tizenharmadik fordulójának csúcsmérkőzését választani.

NKA Universitas Pécs–DVTK Hun-Therm 71–75 (20–27, 19–9, 19–17, 13–22)
Nő kosárlabda NB I., tizenharmadik forduló. Rátgéber Kosárlabda Akadémia. Vezette: Tóth C., Goda, Nyilas. NKA Universitas Pécs pontszerzői: SMAILBEGOVIC 23/9, WENINGER 13/9, WALLACE 10/6, MÉRÉSZ 11, Tadic 6, Williams P. 4, Kiss A. 3, Laczkó 1.  DVTK legjobb pontszerzői: CHARLES 18/3, TADIC 15.
Ez következik (02.24.): Győr–Pécs (17.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában