Labdarúgás

2024.02.24. 17:10

Két büntetőtől volt hangos a városi derbi, míg a Siklós idegenben ünnepelhetett

Öt gólt hozott az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság tizenötödik fordulójának szombati játéknapja. A városi derbi két büntetőtől volt hangos, míg a Siklós küzdelmes mérkőzésen aratott értékes győzelmet Komlón.

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Egy pécsi derbi mindig komoly jelentőséggel bír, bármilyen sportágról is legyen szó. A PVSK és a PTE PEAC második számú csapata sem lehetett maradéktalanul elégedett az őszi szereplésével, de mindkét oldalon egy biztató tavaszi kezdésben reménykedtek, ami jókora löketet adhat a szezon hátralévő részére.

Két büntetőt láthatott a pécsi közönség.
Két büntetőt láthatott a pécsi közönség.
Fotó: Laufer László

Schneider Gábor legénysége már a tizenhatodik percben megszerezte a vezetést Duraku büntetőjének köszönhetően, de várható volt, hogy ezt követően majd magasabb fokozatra kapcsol a PTE PEAC II. Mindenesetre közel ötven percet kellett várni a válaszra, mikoris ismételten Albert Gábor került reflektorfénybe azzal, hogy újból a tizenegyespontra mutatott, majd Gelencsér értékesítette a büntetőt.

A folytatásban már nem változott az eredmény, így döntetlennel zárult a városi derbi.

PVSK–PTE PEAC II. 1–1 (1–0)
Pécs. Vezette: Albert G. (Hevesi, Pór). PVSK: Winkler – Kerényi, Varga D., Tornyos, Mitrovik – Nagy J., Sziládi (Berze, 90.), Duraku, Pánovics (Kotsis, 57.) – Ivánovics (Bihari, 67.), Budavári (Ádám L., 57.). Vezetőedző: Schneider Gábor. PTE PEAC II.: Pölöskei – Wieland, Ujvári, Farkas M. (Gál Sz., 60.), Horváth M. – Fröhlich, Oszvald (Nyitrai, 72.), Lukács M., Magyar D. – Udvardi, Gelencsér G. Vezetőedző: Molnár Gábor.
Gólszerzők: Duraku (16. – büntetőből), illetve Gelencsér G. (65.).

Nem vesztegette az idejét az átigazolási piacon a Siklós, sőt, Szabó Ádám személyében egy olyan játékos is érkezett az együtteshez, aki korábban az élvonalban is letehette névjegyét. Ezzel szemben Komlón új nevekkel nem nagyon kellett ismerkedni, de abban bízhattak a drukkerek, hogy a téli felkészülés során összekovácsolódott a csapat.

Bíró Ferenc alakulata álomszerűen kezdett, már a kilencedik percben előnybe került Ignácz találatának köszönhetően, azonban tíz perc után Kardos egalizált. Az első játékrész hajrájához közeledve a siklósi brigád második alkalommal is mattolt, hátul pedig tökéletesen működött a gépezet, így hiába volt rengeteg ideje a házigazdának, másodszor már nem jött össze az egyenlítés.

Komló–Siklós 1–2 (1–2)
Komló. Vezette: Nagy N. (Horváth Gy., Hahner). Sport36 Komlói Bányász: Lesnyik – Szücs B., Kulcsár G. (Blész, szünetben), Vajk, Belina – Kardos (Draskóczi, szünetben), Városi (Al-Besani, 69.), Turi (Jégl, 82.), Illés Sz. – Bognár B., Tóth A. (Kirch, 82.). Vezetőedző: Nagy Gábor. Siklós: Bogdán B. – Bizderi, Tésenyi, Ignácz O., Látschám – Gyimesi, Pólics, Patkó (Szabó Á., 75.), Rotaru (Kalányos S., 75.) – Könyvásó, Szabó D. (Magyar L., 85.). Vezetőedző: Bíró Ferenc.
Gólszerzők: Kardos (19.), illetve Ignácz O. (9.), Könyvásó (36.).

Vasárnapi mérkőzések a fordulóból: Nagykozár–Bóly, Villány–Lovászhetény-Pécsvárad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában