Úszás

2024.02.19. 14:20

Remekelt élete első világbajnokságán a pécsi tehetség, Jászó Ádám

Móga Richárd

Forrás: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott

A PSN Zrt. kiválóságának, Jászó Ádámnak már a dohai világbajnokság nyitónapján sikerült letennie a névjegyét, mikoris Németh Nándorral, Szabó Szebasztiánnal és Mészáros Dániellel ötödikként ért célba a 4x100-as gyorsváltóban, így a párizsi olimpián is bizonyíthat majd a magyar kvartett. Ami a pécsi óriás egyéni szereplését illeti, egyéniben száz háton tizenkilencedikként végzett, a magas színvonalú verseny utolsóelőtti napján pedig ötven háton is tizenkilencedik lett, így ideje alapján nem igazán járt közel a középdöntőhöz.

A zárónap délelőtti előfutamai egy óra alatt elillantak, hiszen csak a két 400 vegyes, illetve a két vegyesváltó maradt a programban. A vegyesváltókban ugyanakkor nem a finálé volt a cél, hanem a fukuokai-dohai viszonylatban a legjobb 16 közé kerülés, amit itt kellett megoldani, hiszen ezen a két távon tavaly nem indultunk.

Tény, hogy mindenki kipréselte magából a jelenlegi legjobbját, ám ahhoz, hogy esélyünk legyen, alighanem az egyéni csúcsok környékén kellett volna úszni, ami ezúttal nem volt reális. Sem a férfiak (Jászó Ádám, Márton Richárd, Sós Dániel, Németh Nándor), sem a hölgyek (Komoróczy Lora, Ugrai Panna, Békési Eszter, Senánszky Petra) nem jártak közel ahhoz, hogy odaérjenek a legjobb 16-ba, ami olimpiai kvótát ért volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában