Labdarúgás

2024.03.10. 09:39

A PEAC tör a Szentlőrinc veretlenségi szériájára

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Az idény egyik legizgalmasabb mérkőzésére készülnek baranyai szempontból a labdarúgó NB III. Dél-nyugati csoportjában, amelyet vasárnap 14 órakor rendeznek. Egyfelől a veretlen Szentlőrinc saját otthonában lép pályára, miután elpusztította a tavaszi nyitányon a Fehérvár II.-t (6–0). Másfelől a szomszédvári rivális, a PTE-PEAC érkezik, amely szintén egy sikerrel robbantotta be az idényének második felét, de még így is ott van a veszélyzóna közelében. 

A pécsieknek nincs más lehetőségük, arra kell törekedniük, hogy megszakítsák a piros-feketék szériáját, az iksz már nem jó idegenben sem. Eközben a lőrinciek számára szintén nélkülözhetetlen a megszerezhető három pont, ha továbbra is nyomás alatt akarja tartani a pontegyenlőségnél előtte álló, éllovas Iváncsát. A tavalyi bajnok nem fogja azt a szívességet megtenni, hogy elkezd botladozni. 

A Mohácsi TE 1888 együttese is árgus szemmel figyelheti a baranyai rangadó eredményét, hiszen épp annyi pontjuk van a mohácsiaknak (17), mint a pécsieknek. Persze a piros-fehérek figyelmét saját találkozójuk köti majd le inkább, a 3. helyezett Nagykanizsát fogadják, amelyet eddig csak a Szentlőrinc, a Gárdony-Agárd, az Iváncsa és a Ferencváros II. tudott legyőzni. Ha viszont ezt a bravúrt Péter József együttese is eléri, akkor helyezéseket léphet előre a tabellán, s nem kell izgulnia a Pécs miatt sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában