Labdarúgás

2024.03.06. 20:30

Kapnak hideget, meleget, de imádják: több díjat is kaptak a baranyai játékvezetők

Ahogy botrányokból, úgy szerencsére jó teljesítményekből sem volt hiány, így több nívós díj is gazdára talált a labdarúgó játékvezetők immár hagyományos évadnyitó vacsoráján. Kapnak hideget, meleget, de imádják.

Móga Richárd

Forrás: BMLSZ

Az elmúlt hónapok eseményeit látva nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem fogják egymás sarkát taposni az emberek azért, hogy labdarúgó játékvezetők legyenek, ugyanis az idei kiírásban Baranyában három olyan eset is történt, ami azért elveheti az érdeklődők kedvét. Október közepén a vármegye háromban a Báta–Dunaszekcsőtől volt hangos a nyolcadik forduló, mikoris megtámadták a játékvezetőt.

Kapnak hideget, meleget, de imádják.
Kapnak hideget, meleget, de imádják. 
Forrás: BMLSZ

Egy hónnappal később, a vármegye egyes csúcsrangadón a partjelzőn csattant a pofon, így tehát sokáig beszédtéma volt a félbeszakadt Lovászhetény-Pécsvárad–Villány mérkőzés is. Ezekre reagálva a Magyar Labdarúgó-Szövetség Baranya Vármegyei Igazgatósága a megyei amatőr labdarúgó egyesületek főrendezői részére képzést szervezett februárban. A Főrendezők képzésével az Igazgatóság célja a fegyelmi helyzet javítása, az egyesületek rendezéssel kapcsolatos feladatainak áttekintése volt, annak érdekében, hogy a rendezők a mérkőzések rendjének biztosításában minél hatékonyabban tudjanak részt venni.

Mindennek ellenére sokat nem kellett várni az újabb botrányra, ugyanis az elmúlt hétvégén egy befújt büntető miatt került célkeresztbe a Palotabozsok–Dunaszekcső bírája.

Szerencsére pozitív és szívmelengető hírekről is be lehet számolni, már ami a labdarúgó játékvezetőket illeti. A közelmúltban tartották meg az immár hagyományos évadnyitó vacsorát közel 110 aktív, illetve már visszavonult sporttárs társaságában. A nem sportszakmai tevékenységükért, pozitív emberi hozzáállásukért, a közösség nevében Kreskai Tamás, Pucsli János és Varga László kapott díjat.

Továbbá az év fiatal játékvezetőjének járó „Kovács Nándor díjat” Güldner Ádám, az év játékvezetőjének járó „Balajti János díjat”  György Balázs vehette át, Bata László pedig „Páldi Ede életműdíjban” részesült.

Jubilálók

5 éves működés: Güldner Ádám, Mezőföldi Zoltán, Ormai Bálint, dr Szemes Ádám.
10 éves működés: Hernádi Attila, Ömböli Ákos.
15 éves működés: Bánfai Zsolt, Gellai Ákos, Georgiou Theodoros, Kovács István.
20 éves működés: Horváth György.
25 éves működés: dr. Czett Szabolcs, Horváth Ottó, Székely Miklós.
35 éves működés: Georgiou Grigorisz.
40 éves működés: Szloboda József.
45 éves működés: Szalóki Csaba.
50 éves működés: Zákányi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában