Futsal

2024.03.19. 17:17

Összeálltak a csillagok: háromgólos hátrányból, hét tizeddel a vége előtt nyert a pécsi együttes

Háromgólos hátrányból állt talpra, majd hét tizeddel a mérkőzés vége előtt megnyerte az alsóházas küzdelmek ötödik fordulóját a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata. Nyugodtan kijelenthetjük, összeálltak a csillagok!

Móga Richárd

Forrás: PTE PEAC Futsal

Kiesőzónából várhatta az alsóházas küzdelmek ötödik fordulóját a PTE-PEAC élvonalbeli futsalcsapata, így attól nem kellett tartani, hogy Élő Tibor legénysége feltett kézzel lép parkettre a rájátszást remekül kezdő (3 győzelem, 1 vereség) Aramis vendégeként. Pláne úgy, hogy volt miből meríteni, ugyanis az alapszakasz során összesen négy pontot gyűjtött a pécsi klub riválisa ellen (3–3, 3–5).

Ezúttal összeálltak a csillagok: Tóth Márk nyerőembernek bizonyult.
Ezúttal összeálltak a csillagok: Tóth Márk nyerőembernek bizonyult.
Fotó: Laufer László

Természetesen ezúttal egy egészen más hangulatú összecsapásra kellett készülni Budaörsön. Ennek fényében nem volt olyan meglepő, hogy az első játékrészben egyik fél sem kockáztatott igazán, így mindkét kapu érintetlen maradt.

A fordulást követően viszont Komáromi hamar kihasznált egy helyezkedési hibát, majd a huszonkilencedik percben Büki megduplázta az előnyt. Tóth Márk nem hagyta sokáig ünnepelni a hazai publikumot, hiszen pillanatokkal később gyönyörűen lefordult emberéről, és nyolc méterről pontosan célzott. A kapott találat után felszívta magát a házigazda, gyorsan berámolt még kettőt, így a harmincharmadik percben már 4–1-re módosult az állás. Hasonló helyzetben sok együttes lemondott volna a győzelemről, sőt, már a pontszerzésről is, főleg úgy, hogy három és fél perccel a vége előtt ugyanaz volt az eredmény.

Na de a baranyai alakulat ismételten, a szezonban már sokadjára bizonyította, hogy mindenkinek helyén van a szíve. Előbb Nospak elemi erővel megszerezte a PEAC második gólját. Aztán egy valóságos tiki-taka után Vénosz mattolt. Az időkérés adott egy szusszanásnyi pihenőt mindkét oldalon, de utána a csapatkapitány, Bartal Bence mesterlövést megirigylő pontossággal célzott, s ezzel kiegyenlített. A hátralévő időben felpörögtek az események, mindkét fél a győzelemre pályázott, de az utolsó támadást a pécsi csapat vezethette. Öt másodperccel a vége előtt Bartal a szélről kénytelen volt felpörgetni a labdát, ami épp Tóth Márk elé pattant, aki egy gyönyörű csellel elküldte a védőjét, majd hét tizeddel a vége előtt betalált, s ezzel óriási győzelmet aratott a PTE-PEAC. 

Aramis SE–PTE-PEAC 4–5 (0–0)
Férfi Futsal NB I., Alsóház, ötödik forduló. Vezette: Deme (Szűcs L., Mákos). Aramis SE: Csikós – Vattamány, Gellérfi, Szeghy, Lévai. Cserék: Soós, Kövesdi, Komáromi, Bélavári, Moga, Bogdán R., Bognár B., Erdősi, Büki. Vezetőedző: Nagy Roland. PTE-PEAC: Molnár M. – Bálint G., Molnár Cs., Nospak, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Pápai, Palvek, Tóth M., Koller, Koronics, Forró, Bartal. Vezetőedző: Élő Tibor.
Gólszerzők: Komáromi (23., 32.), Büki (29.), Bognár B. (33.), illetve Tóth M. (30., 40.), Nospak (37.), Vénosz (38.), Bartal (39.).

Tóth Márk, a PTE-PEAC duplázója: – Nehezen találom a szavakat. Amiket az élet elvett tőlünk az utóbbi hetekben, most visszaadta. Természetesen ez nem az ölünkbe hullott, nagyon sokat tettünk érte. Pár évet már eltöltöttem a labdarúgásban, illetve a futsalban, de ez a mérkőzés a felső polcon foglal majd helyet a pályafutásomban. Nagyon boldogok vagyunk, de pénteken egy újabb fontos állomás következik Nyírbátorban.
Élő Tibor, a PTE-PEAC vezetőedzője: – Ez a győzelem megmutatta a CSAPAT igazi erejét!

Ez következik (03.22.): Nyírbátori SC–PTE-PEAC (19.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában