Labdarúgás

2024.04.21. 19:21

Kétszer is egyenlített az éllovas, mégsem szerzett pontot a liga legjobb formájában lévő együttese ellen

A Lovászhetény-Pécsvárad magabiztos győzelemmel vezette fel az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság huszonharmadik fordulóját, de a vasárnapi játéknap is eseménydúsan alakult. A Siklós idegenben diadalmaskodott, míg a PVSK elmozdult az utolsó helyről. A legjobban várt mérkőzésen a Villány kétszer is egyenlített, mégis pont nélkül maradt hazai pályán a PTE PEAC II. ellen.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A bólyi szurkolók bíztak abban, hogy a Nagykozár elleni győzelem után (2–1) az együttes visszatért a helyes útra, de a sereghajtó elleni pontvesztés azt mutatja, hogy tart még a hullámvölgy. Na de a PVSK a forduló végére lépett egyet a tabellán, így ez a bravúr még nagyot lökhet Schneider Gábor alakulatának szekerén.

Nem egyszer, nem kétszer, hanem négyszer győzte le idén a Siklós a nagykozári együttest.
Nem egyszer, nem kétszer, hanem négyszer győzte le idén a Siklós a nagykozári együttest.
Forrás: Siklós Sport Kft.

A Siklós ismét egy taktikus meccset nyert meg, ezúttal a Nagykozár nagy bánatára, így ezzel a sikerrel Bíró Ferenc együttese közelebb került a negyedik pozícióhoz.

Nagykozár–Siklós 0–1 (0–0)
Nagykozár. Vezette: Nagy N. (Hahner, Csátity). Nagykozár KSE: Béres Mi. – Tóth Sz., Béres Má., Faragó, Teszárik – Meretei, Nagy M., Kiss K., Bodor (Babai, 60.) – Rigó, Duraku. Vezetőedző: Takács Lajos. Siklós: Bogdán B. – Látschám, Tésenyi (György R., 70.), Ignácz O., Bizderi – Könyvásó (Magyar L., 88.), Pólics, Szekeres (Takács Z., 85.), Patkó – Rotaru, Szabó D. Vezetőedző: Bíró Ferenc.
Gólszerző: Rotaru (77.).  

Bóly–PVSK 1–1 (0–0)
Bóly. Vezette: Nagy Zs. (Hevesi, ifj. Molnár F.). Bólyi SE: Fürdős – Bódis, Neidhardt, Staub, Marton – Stefán (Dóra, szünetben), Zsebe G., Kutor (Breitenstein, 70.), Nagy Zs. – Menyhei, Erdélyi (Szíjas, szünetben). Vezetőedző: Horváth Dávid. PVSK: Winkler – Kerényi, Varga D., Mitrovik, Tornyos – Nagy J., Farkas, Kaya (Kotsis, 73.), Sziládi – Duraku, Szendelbacher (Budavári, 84.). Vezetőedző: Schneider Gábor.
Gólszerzők: Zsebe G. (49.), illetve Mitrovik (66.).

Boldogan készülhetett az elmúlt időszak talán legjobban várt mérkőzésére a listavezető Villány, ugyanis mint kiderült, a klub megkapta a szükséges licencet az NB III.-hoz, így már csak az együttesnek kell kivívnia a történelmi sikert. Mindenesetre a vendégcsapat jobban kezdett, egy szöglet után végül Gál Szabolcs kotorta be közelről a labdát, így igencsak hamar vezetést szerzett Molnár Gábor legénysége. Ez a találat megadta a mérkőzés alaphangját, hiszen futószalagon jöttek helyzetek mindkét oldalon, és szebbnél szebb megoldásokból sem volt hiány.

A házigazda a huszonhatodik percben válaszolt, méghozzá Gellén Dávid révén, aki tökéletesen bólintott a kapuba egy jobbról érkező beadást követően. Ezzel a villányi támadó immáron huszonnégy alkalommal volt eredményes az idei bajnokságban.

Az ötvenötödik percig kellett várni az újabb ünneplésre, igaz, vitatott körülmények között született meg a pécsi klub második gólja: Bóka kétszer is keményebben lépett fel Tóth Ottóval szemben, az ilyen eseteknél pedig a legtöbb játékvezető a védőt segíti, de ezúttal nem volt megállás, így a később visszapasszolt labdát Oszvald Bálint gond nélkül belőtte. Nem sokkal később ismét egyenlített a listavezető, miután Ulakity pazarul centerezett, a csapat másik gólgyárosa, Wiesner Szabolcs pedig nem hibázott.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem változik az eredmény, de a hosszabbításban Forró kiütötte a kapura tartó labdát, így a PTE PEAC II. büntetőhöz jutott, a csereként beálló Udvardi pedig higgadtan értékesítette a lehetőséget. Tehát a pécsi klub továbbra sem talált legyőzőre ebben a naptári évben.

Villány–PTE PEAC II. 2–3 (1–1)
Villány. Vezette: Ádám J. (László J., Oletics). Villány TC: Szabó B. – Ulakity M., Forró, Tóth O., Fischer –  Kovács K., Lehota, Várda, Hoffmann E. – Wiesner, Gellén. Vezetőedző: Kósa Zoltán. PTE PEAC II.: Győri – Nagy G., Ujvári, Gál Sz., Jeránt – Miltner, Horváth Má., Horváth Ma., Oszvald – Bóka, Schuszter. Vezetőedző: Molnár Gábor.
Gólszerzők: Gellén (26.), Wiesner (66.) illetve Gál Sz. (8.), Oszvald (55.), Udvardi (94. – büntetőből).

Szombati mérkőzés eredménye: Lovászhetény-Pécsvárad–Komló 5–1.

  • Góllövőlista

24 gólos: Gellén Dávid (Villány TC).

21 gólos: Wiesner Szabolcs (Villány TC).

13 gólos: Szentes Krisztián (Lovászhetény-Pécsvárad KFT).

10 gólos: Nagy Zsombor (Bólyi SE).

9 gólos: Reith Renátó (Lovászhetény-Pécsvárad KFT).

8 gólos: Miltner Szabolcs (PTE PEAC II.), Városi Viktor (Sport36 Komlói Bányász).

 

Ez következik
Április 27., szombat, 16.30: Lovászhetény-Pécsvárad–Siklós (Dr. Kófiás Mihály Városi Sporttelep).

Április 28., vasárnap, 11.00: PTE PEAC II.–Sport36 Komlói Bányász. (PMFC Stadion).

Április 28., vasárnap, 16.30: Bólyi SE–Villány TC (Bólyi SE Park utcai Sporttelep), Nagykozár KSE–PVSK. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában