Kosárlabda

2024.04.12. 19:42

Széttépték ellenfelüket a pécsi lányok

Könnyed sikerrel kezdtek az ELTE BEAC ellen a pécsi lányok. Az NKA Universitas Pécs női kosárlabda-csapata az NB I. ötödik helyéért vívott első csatáján erőt demonstrált.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Ha már az első négybe nem is sikerült befurakodnia magát az NKA Universitas Pécsnek, az ötödik hely megszerzésének lendületesen kezdett neki. Ugyan Mérész kihagyta az első lehetőséget, de Madison Williams a másik oldalon visszaszerezte a labdát, s egy szép kiosztás után egy triplát is bevert. Ez megadta a kezdő löketet a Pécsnek, s egy 12–2-es rohanásba kezdett, amit csak a vendégek vezetőedzőjének időkérése szakított meg egy időre.

NKA Universitas Pécs
Az NKA Universitas Pécs átrobogott ellenfelén
Fotó: Löffler Péter

Persze a rájátszásba a nyolcadik helyen 5 győzelemmel becsúszó fővárosiaknak nem is szabadott sok esélyt adni, s ezt Weningerék is tudták, akik ezúttal jó dobóformával folyamatosan távolodtak ellenfelüktől. Gyakorlatilag már a nagyszünetre akkora előnyben volt az NKA, amivel biztosnak érezhette a győzelmet. A negyed órás pihenő alatt a 60–29 virított a kijelzőn!

A második játékrészben mit sem változott a játék képe, Laczkóék irányították a találkozót, de ez a húsz perc gyakorlatilag már csak formalitás volt, akkora volt a különbség.

Ha nem jön a következő pár napban valami óriási, váratlan esemény, akkor kedden este ezt a párharcot ilyen teljesítménnyel lezárhatja Jovan Gorec együttese.

NKA Universitas Pécs–ELTE BEAC 102–57 (32–17, 28–12, 17–12, 25–16)

Női kosárlabda NB I., az 5-8. helyért, 1. mérkőzés. Pécs. 
Pécs: Tadic 5/3, WENINGER 12/6, M. WILLIAMS 21/9, Mérész 7, P. WILLIAMS 8. Csere: Kiss A. 7/3, Smailbegovic 3, Laczkó 6/3, WALLACE 25/2, Olawuyi 8. Vezetőedző: Jovan Gorec. 
BEAC: Morgan 12/3, Angyal 10, Milkovics 5/3, Tóth F. 9/3, Ozola 6/3. Csere: Juhász A. 3/3, Orosz, Drahos 5, Gábor 2, Zsámár 3/3, Katona B. 2, Szauter. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.

Következik: E.ON ELTE BEAC–NKA Universitas Pécs (04. 16., 18.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában