Paraúszás

2024.04.29. 11:02

Ragyogtak az Európa-bajnokságon a baranyai úszók

Móga Richárd

Forrás: hparalimpia.hu

Április 21. és 27. között a portugál Funchal városa adott otthont a 2024-es paraúszó Európa-bajnokságnak. A kilenc fős magyar delegáció – amely eddig 7 kvótát gyűjtött a párizsi paralimpiára – tíz éremmel (két arany, öt ezüst és három bronz) zárta a versenyt. A mieink legeredményesebb szereplése Konkoly Zsófia és Pap Bianka nevéhez köthető. 

A PSN Zrt. kiválósága, Konkoly Zsófia egy arany- és két ezüstéremmel, míg a szigetvári születésű Pap Bianka egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a bajnokságot. Ami a többi baranyai versenyzőt illeti, Iván Bence 200 vegyesen és 100 mellen is ötödikként végzett, Hotz Csenge pedig 100 pillangón negyedik, 200 vegyesen ötödik, 100 háton nyolcadik lett. 

A mostani Európa-bajnokság az utolsó nagy nemzetközi megmérettetés volt a paralimpia előtt. A magyar paraúszók májusban a berlini, júniusban a limogesi világkupával hangolódhatnak a közelgő párizsi játékokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában