Kosárlabda

2024.05.01. 20:10

Keményen odacsapott a Panthers a finálé első meccsén

Egy megvan! Győzelemmel kezdte a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. B. Piros-csoportjának fináléját az Újbuda MAFC ellen. Szombaton jön a folytatás.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Keményen egymásnak feszült már az első pillanattól kezdve a PVSK-Veolia és az Újbuda MAFC a döntő első mérkőzésén. Egyetlen milliméternyi szabad helyet sem akartak hagyni egymásnak a felek.

PVSK-Veolia
Mokánszki vállain elfért a PVSK-Veolia minden terhe
Fotó: Laufer László

A kemény védekezés mellett viszont a Vasútnak ment jobban a pontszerzés büntetőzésének és lepattanózásának is köszönhetően, így volt, hogy tízzel is eltudott rohanni ellenfelétől. Ebből ugyan mindig tudtak faragni a vendégek, fordításra nem volt erejük, amikor pedig a Panthers kapta el a fonalat, akkor ismét el tudott lépni. Nem véletlen, hogy a nagyszünetre kialakult egy tizenhárom-pontos különbség.

A fordulást követően is nagy lendülettel jöttek ki a csapatok a pályára, de a Pécsnek sokkal több variációs lehetősége volt, többen is kiemelkedőt tudtak nyújtani, míg a riválisnál Archibald tartotta meccsben sajátjait. Ezúttal pedig a Vasútnál Micsovics hátrébb lépett egy kicsit, s nem dobásaival igyekezett kitűnni, hanem jó irányítóként a remekül játszó társakat hozta megfelelő helyzetbe, eközben pedig Mokánszki és Horti uralta a palánkok alatti teret.

Egy idő után mintha Lakits András érezte volna, hogy ezen a napon még Bíró Olivér hiányában sem tudják megfogni övéi a Pantherst, s elkezdte Archibaldékat pihentetni, talán ezzel is készülve a szombati második meccsre. A látott játékot követően pedig egyáltalán nem meglepő, hogy állva ünnepelte a közönség a pécsieket.

PVSK-Veolia–Újbuda MAFC 102–85 (22–18, 33–24, 28–17, 19–26)

Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, döntő, 1. mérkőzés. Pécs, 1300 néző. 
PVSK: Micsovics 3, Németh A. 8/6, Frank 3, ANTÓNI 20/9, HORTI 13/6. Csere: PLÉZER 21, MOKÁNSZKI 15, HALÁSZ 9, Radó 10, Molnár M., Ravasz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
MAFC: ARCHIBALD 22, Polgárdy 8, Pintér D. 9/3, Bordács 7, Pápai 2. Csere: Katona 11/9, Biber 7, Buzás 6/3, Kovács L. 2, Komma 8, Misek, Herló 3. Vezetőedző: Lakits András.

Következik: Újbuda MAFC–PVSK-Veolia (05. 04., 19.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában