Sport

2018.01.16. 10:44

Betöltötték az űrt és közben egy jót fociztak

Városi bajnokság hiányában a csapatok összefogtak, így télen sem állt meg az élet.

Szakács M.

Hosszú évek után ezen a télen fordult elő először, hogy a PSN Zrt. nem rendezte meg a Városi Kispályás Labdarúgó- bajnokság téli változatát. Mieléőtt azonban bárki azt gondolná, hogy így a foci szerelmesei játék nélkül maradtak, mindenkit megnyugtathatunk: néhány vállalkozó kedvű játékos gondolt egyet, és rohamléptekben szervezett egy terembajnokságot. Ráadásul a most hétvégén véget ért sorozat, a Fürge Nyuszi Focivilág PKK Kispályás Téli Terembajnokság a hírek szerint nagy sikert aratott.

– Amikor megtudtuk, hogy a városi bajnokság ezen a télen nem indul, arra gondoltunk páran, hogy az így keletkezett űrt be kell tölteni – mondta el lapunk érdeklődésére Pál Ferenc, a sorozat egyik szervezője. – Nem is volt bonyolult összehozni. A szponzorokkal és a helyszínül szolgáló Nevelési Központtal a kapcsolat megvolt, így belevágtunk. Első nekifutásra kielnc együttessel tudtuk elkezdeni a bajnokságot.

Pál Ferenc azt is hozzátette, nagyon jó élménnyel gazdagodtak a szervezők, de ami ennél fontosabb, a csapatok is. Közel kétszáz játékos tudott ugyanis december eleje óta minden hétvégén játszani egy jót.

– Remek volt a hangulat, ráadásul az utóbbi évek rossz tapasztalatai után örömteli volt, hogy semmiféle balhé nem rontott az összképen – árulta el Pál. – Sportszerű mérkőzések voltak, annak pedig külön örültünk, hogy egyetlen mérkőzés sem maradt el. Hogy lesz-e folytatás, egyelőre nem tudom, ez nyilván attól is függ, hogy a PSN jövőre megrendezi-e a városi bajnokságot. Mindenesetre, ha nem, mi felkészülve várjuk a lehetőséget.

A Fürge Nyuszi Focivilág PKK Téli Teremtorna végeredménye

1. HR Rent 40 pont, 2. Csofém 33 (+26), 3. DPSE 33 (+24), 4. Trans-o-Flex 30, 5. Diana SE 26, 6. Duraku 24, 7. Green Tema 14, 8. Keszü 6. 9. Nonstop 4.

Gólkirály: Pataki Tamás (HR-Rent), 25 gól.

Legjobb kapus: Jakab Áron (Csofém).

Legjobb játékos: Bánkövi Attila (Trans-o-Flex).Sz. M.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában