Kajak-kenu

2018.07.18. 14:15

Egy-két centivel csúsztak le a harmadik helyről

Óriási volt a küzdelem a harmadik helyért, csak néhány centiméter választotta őket el a céltól. Így is nagyon értékes eredményeket hoztak a Pécsi Kajak-kenu Club sportolói.

K. Mayer A.

Felnőtt világbajnoki válogatón vett részt Szolnokon a Pécsi Kajak-kenu Club két sportolója, Fodróczi Vilmos és Szmrtyka Rebeka. Reális eséllyel előbbi pályázott csak a csapatba kerülésre, ám végül, ha kevéssel is, de nem sikerült neki beverekednie magát.

– Fodróczi három számban indult, ebből kettőben döntőbe került – mesélte lapunknak ifjabb Csaba András, a PKKC vezetőedzője. – Kajak egyesben kétszáz méteren szoros küzdelemben a hatodik helyen végzett. Párosban ugyanezen a távon az AVSE versenyzőjével, Csontos Zsolttal ült egy hajóba, s a negyedik helyet szerezték meg. Óriási harc volt a harmadik pozícióért, célfotó döntött, nagyságrendileg egy-két centivel maradtak le Viliék, hat ezredmásodpercet hoztak ki különbségnek. Ezekkel az eredményekkel Fodróczi sajnos nem lesz tagja a világbajnoki csapatnak, mégis büszkék vagyunk rá, hogy évről évre rendre hozza a döntős eredményeket, s dobogó közelében teljesít a legerősebb mezőnyben is.

A még ifista Szmrtyka Rebeka a felnőtt mezőnyben K1 200 méteren bejutott a B döntőbe, ahol végül a negyedik helyen ért célba. Nem kis szó, hogy az előfutamban mindössze két másodpercet kapott Janics Natasától, ami tovább növeli a mezőny és az eredmény értékét. Hosszabb távon, 500 méteren a 21. időt evezve nem sikerült a döntőkbe jutni.

– Ezek nagyon értékes, előremutató eredmények, hiszen Rebeka még nagyon fiatal versenyző – mondta ifj. Csaba András, majd hozzátette, elvitték Szolnokra a fiatalabb, főként ifi fiúkat is, akiknek – kihasználva a minőségi versenypálya adta lehetőségeket – versenynapokat tartottak a válogató szüneteiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában