Baranyai körkép

2018.05.05. 17:30

Megemlékezést tartottak a védőszentről

A tűzoltók ma is a személye előtti főhajtással tartják nyilván, hiszen az elkötelezett hivatástudat alapja a vállalt munkába vetett hit és a hagyományokhoz való ragaszkodás.

bama.hu

Szekszárd, 2015. június 20. Egy abasári önkéntes tûzoltó Szekszárdon, a VI. Országos hagyományos tûzoltóversenyen 2015. június 20-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Sóki Tamás

Május negyedike a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes, tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje előtt tisztelgünk. A tűzoltók mellett a kéményseprők, a pékek, a serfőzők, a kádárok, a fazekasok, a szappanfőzők és egyes helyeken a kovácsok védőszentje.

Nem kell hivatásos szolgálatot betölteni ahhoz, hogy valaki igazi tűzoltó legyen. Ezért külön elismerés illeti azokat, akik mindennapi munkájuk mellett szakítanak időt arra, hogy önkéntes tűzoltóként szolgálják szűkebb és tágabb környezetüket.

Baranya megyében több ünnepséget is szerveztek, Pécsett a szolgálatban lévő állomány a Flórián téri szobornál sorakozott fel, ahol koszorút helyezett el Mácsai Antal tűzoltó ezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, majd Leikauf Tibor a Baranyai Kéményseprők Ipartestületének elnöke és Blesz Tibor, a Baranyai Kéményseprők Ipartestületének titkára, valamint Gungl Péter a Baranya Megyei Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Szövetséget képviselve. Az ünnepi beszédet Bencze Andrea tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humán szolgálat vezetője tartotta a megemlékezés helyszínén.

Pécs mellett minden tűzoltóságon megemlékeztek Szent Flóriánról, köztük Siklóson, Mohácson, Szigetváron és Komlón is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!