Közélet

2008.12.20. 12:32

Barátságos terápiás szobát kaptak a pécsi immunbetegek

Robert Karlnak, a németországi Schering-Plough cég ügyvezető igazgatójának köszönhetően speciális, úgynevezett Biosphera szobát avattak a Pécsi Tudományegyetem Immunológiai és Reumatológiai Klinikáján.

K.F.

Amint azt dr. Czirják László professzor, a klinika igazgatója elmondta, az utóbbi években egyre több az immunbeteg, rajtuk próbálnak segíteni a különlegesen drága biológiai terápiával. A hazai immunközpontokban – köztük a pécsiben – ezek a betegek időről-időre, hosszú órákig tartó infúzióban kapják a gyógyszert, s ehhez speciális berendezések kellenek. Az sem mindegy, hogy milyen a környezet, a körülmények. Mivel olykor nem mindenre futja saját erőből, a klinika örömmel fogadta az adományozó cég segítségét ahhoz, hogy családias környezetet nyújtó, speciálisan műszerezett szobát alakítson ki az intézményben. A professzor elmondta, hogy Pécsett jelenleg már kétszáz immunbeteg részesül biológiai terápiában, s reméli, hogy az OEP támogatás keretei tovább bővülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!