Közélet

2010.05.07. 22:00

Újságíróra támadt az almamelléki iskola igazgatója

Megtámadott egy újságírót az almamelléki iskolaigazgató, annak az intézménynek a vezetője, ahol egy tanárnőt folyamatosan terrorizált egy 11 éves gyerek.

Babos Attila

„Heteken át ütötte-rúgta, szidalmazta tanárát egy tízéves fiú Almamelléken. Az ötvenéves tanárnőt a rendőrök kihallgatták. Elmondta, hogy a fiú a játszótéren, a tanulószobán, a buszmegállóban és mindenhol, ahol csak összetalálkoztak, minden ok nélkül rátámadt. Lökdöste, pofozta, belerúgott, volt olyan is, hogy az utcán rúgta fenékbe, és ezt a gyerek anyja is látta, mégsem szólt a gyerekére. A tanárnő elmondása szerint többször jelezte már felettesének az esetet, írásos kérelmet is benyújtott, de azóta is folyamatosak a támadások” – adta hírül hivatalos sajtóközleményben péntek délelőtt a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Lapunk megtudta, hogy a sértett Szilágyiné Kadiró Erika tanítónő, aki napközis tanárként dolgozik az almamelléki általános iskolában, és nem mellékesen ő Almamellék polgármestere is. Lapunk szeretett volna róla a történtekről beszélni, de nem kívánt nyilatkozni nekünk. Úgy tudjuk azonban, hogy egy bulvárlapnak nyilatkozva azt állította, hogy a fiút az iskolaigazgató biztatta arra, hogy zaklassa őt.

Az iskola igazgatója Szubotics Miklós, a Magyar Szocialista Párt politikusa, a parlamenti képviselő-választáson is indult, aki négy éve ellenfele volt Szilágyinénak a polgármester-választáson, és lehetséges riválisa lehet az idei őszi választáskor is.

Szubotics Miklós annyit kívánt mondani, valóban tudott a gondokról, és figyelmeztette is a fiút, hogy ennek nem lesz így jó vége. Problémás kölyökről van szó, emiatt is került hozzájuk kollégiumba, eredetileg ugyanis pécsi illetőségű a harmadikos diák. Azt is hangsúlyozta azonban az iskolaigazgató, hogy más pedagógusnál sem volt kisangyal a szóban forgó csemete, még a szintén pedagógus feleségének is nekiment egyszer, de kezelték a problémát, megfelelő pedagógiai módszert választva. Úgy vélte, szerencsésebb lett volna, ha ekként oldódik meg az ügy, minthogy feljelent egy tanár egy tízéves gyermeket. A kérdésre, hogy történt-e náluk hasonló eset korábban, elmondta, egy alkalommal igen, akkor is Szilágyiné volt a szenvedő fél. Arra a híresztelésre, hogy ő bujtogatta a fiút a polgármester ellen, elképedve mondta: „Ez viccnek is rossz.”

Kalamajka és feljelentés lett a vége a fotózásnak

Leteperte a földre és kicsavarta a kezéből fényképezőgépét Szubotics Miklós – állítja Fóris Gábor pécsi újságíró. Közölte, a rendőrségi hír után érkezett a helyszínre, s fényképeket készített az épületről kívülről, akkor támadt rá az iskolaigazgató, aki elvette tőle kameráját, és szó nélkül elhajtott vele, mégpedig a szigetvári rendőrségre, ő követte, és feljelentést is tett emiatt.

Szubotics Miklós viszont leszögezte, valóban elvette a fényképezőt az újságírótól, de szó nem volt leteperésről, és felháborítja ez az „égbekiáltó hazugság”. Fóris másodszor ment az épülethez, többszöri felszólításra sem hagyta abba a fényképezést, engedélyt kérésre sem mutatott be, ráadásul őt magát is lencsevégre kapta. Emiatt vette el tőle a gépet, miközben mondta is Fórisnak, hogy a rendőrségre tart vele. Ott meghallgatást kért, és kérte, foglalják le a gépet, ami bizonyítja, hogy az újságíró jogtalanul fotózta le őt. Egyelőre nem tett feljelentést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!