Közélet

2010.08.18. 07:37

Viszik a pénzt a nagy fejlesztések Komlón

Úgy tűnik, nem javult, de nem is romlott a város anyagi helyzete az év első felében.

K. E. I.

A pénzügyi beszámoló szerint ugyan a bevételek nem mutatnak pozitív mérleget a félév végén, a hiány kialakulását nagyban befolyásolja, hogy sok beruházás jelenleg is folyamatban van. Az elnyert támogatások ugyanis sokszor csak később érkeznek meg, a munkálatokat ellenben ki kell fizetni, így ezek hiányként jelenhetnek meg a bevételek között.

A nagy beruházásoknál, így például a Kökönyösi Oktatási Központ, az EKF 2010-hez kapcsolódó felújítások, programok, a polgármesteri hivatal akadálymentesítése vagy a közvilágítás korszerűsítése esetén a munkákat folyamatosan végzik, a pénzügyi teljesítés viszont a második félévre húzódik át. Hasonló a helyzet a felújítások terén is: ugyan a bölcsődék és közoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztése, a sportlétesítmények felújítása, valamint a Komló–Gesztenyés közúthálózat-fejlesztése elkészült, a dolgok pénzügyi része szintén a második félévet érinti majd.

A pályázatokhoz tartozó több tízmilliós önrészek megterhelik a költségvetést, annak ellenére, hogy a város korábban egymilliárdot meghaladó kötvényt bocsátott ki pontosan a fejlesztésekhez szükséges összegek biztosítására. 

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik