Közélet

2011.01.25. 16:21

Idén tovább bővíthetik a helyi hévízhálózatot

Egyértelmű siker a kisváros számára a termálvízfűtés, amellyel az önkormányzat már nemcsak költségvetési kiadásokat takarít meg, hanem bevételei is akadnak.

K. F.

Az ipari parkban a liftgyár fűtését és ipari hőfelhasználását például már ebből a rendszerből biztosítják. Hárs József lapunknak elmondta, hogy újabb öt hőközpont kialakításával terjeszkedni fognak, a tervek most készülnek. A polgármester abban reménykedik, hogy a park többi üzemében, önkormányzati csarnokában már idén átállhatnak majd a gáz helyett az olcsóbb hőenergiára.

Most készül éppen egy tanulmány, amely az úgynevezett kályhagyár hévíz-felhasználását és annak költségeit fogja modellezni, ugyanis nemcsak a téli fűtéshez hanem a technológiához is szükséges a meleg víz. Ugyanakkor a leendő önkormányzati létesítmények, így a szakmunkásképző kollégiuma is padlófűtéses lesz a felújítás után, hévizet kap az újonnan épülő tankonyha, valamint a két tanműhely, és ezzel fűtik a virágkötők üvegházát is. A malomépületet már rákapcsolták, és tervezik az iskolaközponthoz tartozó régi tornaterem padlófűtéssé való átalakítását, illetve egy új tornacsarnok építését is, amelyet szintén ezzel a technológiával fűtenének.

K. F. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!