Közélet

2011.06.28. 15:49

Tudományos ülés Pécsett a scleroderma világnapon

Az életet veszélyeztető autóimmun-betegségek közé tartozik a bőrgyulladással, majd – sorvadással járó scleroderma, amely betegségcsoport világnapjának alkalmából Pécsett konferenciát tartanak a Hotel Laterumban (Hajnóczy József utca 37–39.), június 30-án, ezen a héten csütörtökön, délelőtt 11 órától (regisztráció 10 órától).

B. A.

A konferencia fővédnöke és egyik előadója prof. dr. Czirják László egyetemi tanár, a PTE Reumatológiai és Immunológiai Klinikájának igazgatója. A pécsi tudományos tanácskozásra az orvosok, szakemberek mellett sclerodermával élő betegek, családtagjaik is érkeznek az ország különböző településeiről.

Az immár második ízben megrendezendő országos konferenciát a pécsi székhelyű Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület szervezi. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Információ: Müllerné Dobos Éva, 20/536-1216, [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!