Közélet

2011.12.20. 20:34

MSZP: perlik a képviselőt és a pécsi polgármestert is

Tovább kígyózik a jutalombotrány Pécsen, ismét dúl a közleményháború az MSZP és a Fidesz között.

K. F. (Dunántúli Napló)

„Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője és Páva Zsolt, Pécs város jelenlegi polgármestere hazudtak, amikor azt állították, hogy a szocialisták több mint 3 milliárd forinttal jutalmazták meg önmagukat 2002 és 2009 között” – tudatta a sajtóval közleményében az MSZP. Ezzel szemben a szocialisták szerint ilyet még a vizsgálati jelentés megállapításai sem tartalmaznak, és ezért keresetet nyújtottak be tegnap a Baranya Megyei Bíróságra a jó hírnév megsértése miatt Hoppál Péter és Páva Zsolt ellen. Az MSZP az ítélettel kívánja kikényszeríteni, hogy kérjenek bocsánatot az érintettektől.

A közleményre az esti órákban reagált a Fidesz pécsi elnöksége, hasonlóan kemény hangú közleményben. Ők úgy vélik, inkább a szocialisták kérjenek bocsánatot a pécsiektől „mindazért, amit tettek, és vegyék tudomásul végre, hogy azoknak nem jár egyetlen forint jutalom sem, akik romba döntöttek, majd 23 évre zálogba vertek egy egész várost és több tízmilliárdos adósságot, lezüllesztett intézményeket, csődközeli önkormányzati cégeket, eltrükközött buszokat, romokban lévő szociális rendszert, elherdált közvagyont hagytak maguk után”. Az ügy a bíróságon folytatódik.

---------------------------------------------------------------------
Városházi jutalombotrány Pécsen: az eddigi fejezetek itt olvashatóak!
---------------------------------------------------------------------

K. F. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!