Közélet

2012.09.12. 19:13

Véleménykülönbség az MSZP-s városházi jutalom ügyében

A szocialisták állítják, hogy Hoppál Péter megsértette az MSZP jó hírnevét. A közleményük hemzseg a csúsztatásoktól - válaszolt Hoppál.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

"A Szekszárdi Törvényszék ítéletében kimondta: Hoppál Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője megsértette a Magyar Szocialista Párt jó hírnevét. A bíróság arra kötelezte Hoppál Pétert, hogy közleményben fejezze ki sajnálatát, mert valótlanul állította, hogy a szocialisták 3 milliárd forinttal jutalmazták saját magukat Pécsett" – áll a szocialista párt pécsi szervezetének közleményében.

Hoppál Péter válaszközleményben ezt írja: "A pécsi szocialisták mai közleménye szokásukhoz híven ismét hemzseg a csúsztatásoktól. A kérdéses MSZP-s városházi jutalombotrány ügyben ugyanis nem született jogerős ítélet. Az első fokú végzésben a Páva Zsoltra vonatkozó keresetüket teljesen elutasította a Szekszárdi Törvényszék, erről hallgatnak a szocialisták. Ugyanezen elsőfokú végzésben nem rendeltek el részemre sem bocsánatkérést sem kártalanítást, csupán egy pontosító hír közzétételét. A per azonban nem zárult le, tovább folytatódik a jogerős végzésig."

Mint a Dunántúli Naplóban is beszámoltunk róla önkormányzati vizsgálóbizottságot hoztak létre tavaly Hoppál Péter vezetésével, amely a városházán kifizetett jutalmak jogszerűségét vizsgálta.

A városházi jutalombotrányról az összes cikkünket itt olvashatja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!