Kétes állapotok

2023.10.06. 11:17

Lebuktatta az amerikai hírszerzés a magyar baloldalt, az ügyben nyomozás indult

A baloldalhoz juttatott amerikai pénzek ügyében elrendelt nyomozásban vizsgálja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egykori CIA-elemző magyar ellenzéket leleplező nyilatkozatát – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd, LMP, j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Larry C. Johnson hetekkel ezelőtt azt állította, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma beavatkozott a magyar választásokba azzal a céllal, hogy megbuktassa Orbán Viktort. Ennek megvalósításához a miniszterelnök ellenfeleit pénzelte Amerika.

Az Egyesült Államok a baloldal finanszírozásával „beszállt” a 2022-es magyar választásokba – néhány héttel ezelőtt erről beszélt a Központi Hírszerző Ügynökség, azaz a CIA egykori munkatársa. Larry C. Johnson szerint az amerikai külügyminisztérium célja ezzel az volt, hogy megbuktassa Orbán Viktort.

Az elemző azt is hangsúlyozta: az USA és több európai ország komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy megszabaduljanak a magyar miniszterelnöktől.

Miután az információk napvilágot láttak, Tényi István a hatóságokhoz fordult hazaárulás, illetve költségvetési csalás gyanújával. 

Előbbi bűncselekmény miatt a rendőrség nem indított nyomozást, ám a költségvetési csalás vonatkozásában tett feljelentést az adóhatóság az ellenzék külföldi pénzelése ügyében tavaly elrendelt eljárás irataihoz csatolta – derült ki a lapunk birtokába került hatósági tájékoztatásból.

A dollárbaloldal botránya tavaly augusztusban robbant ki, amikor Márki-Zay Péter, az ellenzék egykori közös miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjében arról számolt be, hogy 

még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból.

Márki-Zay elárulta, hogy a Karácsony Gergely volt tanácsadója, Korányi Dávid által fémjelzett Action for Democracy nevű amerikai alapítvány egy tételben küldte ezt az összeget, de azt állította, hogy korábban más utalások is jöttek ettől a szervezettől.

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában