Postabontás

2012.08.16. 10:32

Romokban a FEMA

Lassan egy éve van „lezárva” a 90-es évek elején épült hipermarket épülete, gyermekkorom egyik kedvenc helye, aminek védelme érdekében a tulajdonos érdemi lépéseket nem tesz - írta olvasónk.

Bujdosó Gábor

Az épületben és környékén katasztrófális állapotok uralkodnak. Már távolról is jól látható, hogy az épület tetőszerkezetét több helyen megbontották, hiányoznak a fém építőelemek és komplett tetőtéri ablakok is eltűntek. Az irodák ablakait a szél lengeti többségében az üveg is ki van törve, a földön pedig a FEMA fénykorában készült fényképei szóródtak szét. Az egykori áruház belsejéből nem csak a fémeket, hanem minden egyéb mozdíthatót tárgyat elvittek.

Kibontották az irodák beltéri ajtóit, lebontották a mennyezetet burkoló lambériát a falakból kitépkedték a vezetékeket. Azokat a tárgyakat amiket elvinni nem lehetett, összetörték. A bejáratokat és az alsó ablakokat ugyan valakik egy ideje bedeszkázták, de így is több helyen könnyedén be lehet jutni az egyébként veszélyes épületbe ahol még most is vannak életre utaló jelek.

Bárki számára jól látható, hogy hol kinyitják, hol becsukják a tetőablakokat, vagy éppen újabb és újabb károkat okoznak a vandálok. De nem csak az épület hanem annak környéke is veszélyes a lelógó tetőcserepektől és a hiányzó csatornafedelektől. Sajnálom azt az érdektelenséget, amit a tulajdonos az épület felé mutat, mert építészetileg egy különleges épületről van szó ami egyre szomorúbb látványt mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!