postabontás

2018.11.21. 08:27

Nem működött a parkolóautomata: késő volt, büntetést kaptam

Mindenki okulására elmesélném kis történetemet.

Dunántúli Napló

Szerdán 14 óra 32 perckor szép napsütés időben gyanútlanul megálltam a garázsom előtt. Elkaptatok a Petőfi utca Marosvásárhely kereszteződésben lévő parkoló-automatához. A maradék 200 forintosomat körülbelül tízszer bedobva látom, szokás szerint kidobja a gép. (Más apróm nincs, egyébként kilencven százalékban a százasokkal is ez van, akkor is fél óráig kopogtatjuk vele a fémházat oldalt.) Rosszat sejtettem, így visszasiettem az autómhoz, ahol már megjelent egy kedves parkolóellenőr hölgy nagyjából két percen belül a semmiből, a kihalt utcában. Kiabáltam, hogy itt vagyok, jövök. Segítőkész volt, mondta, megmutatja. 14 óra 35 perckor már együtt próbálkoztunk. Sikertelenül. Ezután azt tanácsolta, sétáljak el a körülbelül száz méterre lévő másik „lehúzó” egységhez. Megtagadom az engedelmességet, hiszen nem érek rá jó automatát keresni. Erre az volt a válasza, hogy van 2-3 percem még, hogy szerezzek 30 forintot valakitől.

A parkolóellenőr kérte, hogy engedjem meg, hogy befényképezzen a kocsiba. Nem engedtem. Ezek után viszont én kértem arra, hogy engedjen be a három méterre lévő udvarba, nálam volt a kulcsa, egyébként is ott szoktam parkolni. Azt mondta, nem lehet, mert már késő.

Az 1400 forint körüli büntetőcédulámmal aztán bementem a társasághoz. Néhány kérdésem volt az eset, illetve a büntetés kapcsán, amitől már pár perc alatt is utálatos lettem. Megkérdeztem, hogy ha elmegyek parkolás után az órához és közben ellenőrzést kapok, amikor visszaérek 150 méterről (ennyi lehet a szabályos táv) akkor kaphatok-e zacskót? Azt mondták, kaphatok, mert a türelmi idő nem erre vonatkozik, hanem arra, hogy amikor lejár a jegyem, legyen időm hosszabbítani.

Nem emelem tovább a saját és a bent ülők vérnyomását. Egyébként sem okolom a Biokomot, hiszen korrektek. Ez a jogszabály, vagy inkább a pécsi önkormányzati rendelet, amibe belefér az is, hogy egy parkolási hiba pár napon belül 4-500 százalékos áremelést okoz, sőt akár többszöröse is lehet. Még mi panaszkodtunk a svájci frankra, hogy az uzsora. Tévedtünk. Kiliti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!