postabontás

2019.12.05. 08:22

A piros lámpa nem mindenkit érdekel – dohog olvasónk

Aki autót vezet, az nap mint nap szembesülhet vele, hogy nagyon sok a szabálytalankodó gyalogos – kezdi levelét olvasónk.

Dunántúli Napló

Közlekedés Egerben

Fotó: Berán Dániel

A minap a Hal tér felé kanyarodtam, amikor a piros lámpánál nevetgélve ment át előttem egy 16-17 év körüli fiatalember, miközben a társai a járda széléről kiabáltak neki, kifejezve nemtetszésüket a viselkedése miatt. Lehet, hogy ennek a fiatalembernek jó heccnek és vagány dolognak tűnik, ha átmegy a piroson, de nem hiszem, hogy ezért őt bárki bátor embernek tartaná. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett baleset a vége.

Olvastam régebben, hogy a rendőrség tartott olyan célzott ellenőrzéseket, amelyek során a gyalogátkelőhelyek környékét vizsgálták. Persze, ha ott áll egy rendőr a piros lámpánál, nyilván senki nem fog lelépni az úttestre. Tehát nem gondolom, hogy bárkit is sikerült volna szabálytalanságon érni. Talán ha a szülők, vagy a pedagógusok hangsúlyosabban felhívnák a gyerekek figyelmét arra, hogy mit kockáztatnak, annak lenne eredménye. Másban nem bízhatunk. K. P.-né

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!