postabontás

2021.10.10. 09:03

A rámpa csak a babakocsiknak épült?! – kérdezi döbbenten olvasónk

Mozgáskorlátozott vagyok, egy kis elektromos moped van a segítségemre a közlekedésben. A minap az egyik kertvárosi élelmiszerboltban szerettem volna vásárolni – egy kiló lisztre volt szükségem.

Dunántúli Napló

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nem véletlenül választottam azt a boltot, hiszen akadálymentesített volt a bejárata, rámpa vezetett fel az ajtajáig. Fel is gurultam a járművemmel, az ajtóban azonban rögtön megállított egy eladó, mondván, hogy nem mehetek be az üzletbe. Értetlenül álltam a helyzet előtt, hiszen a rámpa azt sugalmazta, hogy a mozgáskorlátozottakat is szívesen fogadják.

Kiderült azonban, hogy ez a feljáró – legalábbis az eladó elmondása szerint – a babakocsival érkezőknek épült. Elkeseredetten vettem tudomásul, hogy nem mehetek be a mopedemmel. Szerencsére jött egy fiatal vásárló, aki felajánlotta a segítségét. Megkérdezte, mit szeretnék a boltból, és elintézte helyettem a vásárlást, miközben én kint várakoztam. Rendkívül megalázónak éreztem a helyzetet, máig nem értem, hogy miért nem mehettem be az üzletbe.

Sajnos megalázó helyzetekkel az utcán is nap mint nap szembesülök – miután a járdák jellemzően rendkívül rossz állapotúak, a mopeddel kénytelen vagyok az autóúton közlekedni. Mert a járdán a gödrök, kátyúk miatt lehetetlen lenne az előrejutás számomra. Az autósok pedig dudálnak, kiabálnak, az öklüket rázzák. Pedig nem akadályozok senkit, csak én is szeretnék valahogy egyik helyről a másikra eljutni.

Név és cím a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában