Postabontás

2022.07.11. 08:02

Van egy község, Eldorádó - meséli olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Berán Dániel

Benne lakni volna ám jó. Ez a kis versike jutott eszembe, amikor elolvastam a 320 fős községről szóló riportot az újságban. Van ott minden, amitől boldogok lehetnek az ott élők és az odalátogatók. Művelődési, civil, faluház, idősek otthona stb. Ami a leglényegesebb, hogy a falu összközművesített, valamennyi útja aszfaltozott.

Természeti szépségei kiemelkedők. Egyszóval a falu a jövő mesefalujává vált. Ilyenkor felmerül az emberben, hogy ha egy falu a jó vezetőinek és az itt lakók jó együttműködésének következtében ilyen eredményeket tud elérni, akkor ezt miért nem lehet megvalósítani egy nagyvárosban is, például Pécsett.

A kerületi rendszert már nem lehet visszaállítani, annak ellenére, hogy az jól működött. Akkor itt van a lehetőség, a várost kistérségekre kell felosztani, mint történt ez a részönkormányzatok esetében. Ki kell belőlük iktatni a pártirányítást, hasonlóan az említett községhez, és az itt lévő társadalmi szervek összefogásával, pályázati lehetőségek kihasználásával a rendszer működőképes.

Na, de ki legyen a kezdeményező? Az a városrész, vagy azon belül eredményesen tevékenykedő társadalmi szerv, amely rendelkezik annyi tapasztalttal, hogy ezt a szerepet fel tudja vállalni. Erre a pécsbányatelepi, Vozár Pál vezette egyesület látszik a legalkalmasabbnak. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!