Postabontás

2023.02.07. 08:07

Alkalmazkodni kell a szabályokhoz - húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Salivanchuk Semen

Számunkra megfejthetetlen, hogy az élővilágban milyen alapon működik minden. A növények, állatok tudat alatt érzik, hogy mikor milyen feladatot kell teljesíteniük. Mi, emberek, látszólag bonyolultabb körülmények között élünk. Ráadásul más-más egyéniségek vagyunk. Ahhoz, hogy az emberi közösség viszonylag zökkenőmentesen működjön, szabályokra van szükségünk. 

Lehet, hogy ezek betartása néha nehezünkre esik, de a rend érdekében mégis célszerű megtennünk. Ezen gondolatokkal való előhozakodásomra egy autóbuszon való utazásom késztetett. 

El kell fogadnunk, hogy az autóbusz vezetője a kapitány. Rendkívül nagy felelősséggel tartozik utasai biztonságos megérkezéséért. Feladatának teljesítését bizonyos szabályok betartásával az utasoknak kötelességük elősegíteni. Ne legyünk egoisták! 
Egy, a szabályokon felülkerekedni akaró utas vitatkozása nem csak a kapitány, de az egész utazóközönség egész napi hangulatát rossz irányba befolyásolhatja. Legyünk fegyelmezettek, alkalmazkodjunk a szabályokhoz!

 Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában