Kertvárosban is akadnak jó példák

2023.03.09. 13:14

A társasházakat övező közterületeket sok helyen gondozzák a lakók – írja olvasónk

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

– Mecsekoldali sétám során többször is megállva gyönyörködtem: a társasházak melletti zöldterületek, amelyek közterületek, sok helyen gondozottak. Az egyik helyen egy hölgy kertészkedett éppen. Kiderült, hogy az ott lakók tartják rendben az épület környezetét. Pedig nem az ő feladatuk lenne, de megteszik szívesen. Már nyiladoztak a kis színes virágok, korábbról több cserje, fácska is ki volt ültetve. Követendő az ilyen példa minden lakóközösség számára – osztotta meg tapasztalatait egy olvasónk.

Más kertvárosban látott jó példát: – Panel és panel között is nagy a különbség. Látszólag egyformák az épületek, de a környezetük sok mindent elárul a lakókról. Van, ahol kiskertek díszelegnek, szép növényekkel, míg másutt gaz borít mindent. Érdemes lenne városszépítő versenyt hirdetni, értékes díjakkal. Hátha az minden társasházat a virágosításra ösztönözne. Milyen szép is lehetne városunk! – írta olvasónk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!