Postabontás

2023.04.11. 19:36

Az áruházi parkolókban is fizetni kell - bosszankodik olvasónk

W. K.

Illusztráció

Fotó: J.AMPHON

Fizetős a parkolás az egyik üzletlánc két pécsi áruházánál is: a Tüzér - Lázár Vilmos utca találkozásánál lévőben, illetve Kertvárosban, a Siklósi úton. Szerencsére az első óra ingyenes, és a legtöbben vélhetően végeznek is ennyi idő alatt a vásárlással. A második óra viszont 1500 forint, aki pedig még ennél is tovább marad, 2500 forintot kell fizetnie. Különösebben nem lehet csodálkozni ezen a lépésen: tapasztalataim szerint a Tüzér utcai üzlet előtt a parkoló minden napszakban zsúfolt, az autók sokszor a csíkokkal felfestett tilos helyen várakoznak, hogy felszabaduljon valamelyik hely, de van, aki egyszerűen a tilosban hagyja a gépkocsiját. Többször láttam már rendőröket is járőrözni a parkolóban - gondolom, az effajta szabálytalanságokra "utaztak". Gondolom, hogy aki a klinikák környékén nem talált helyet - ami gyakori -, itt parkolt, hiszen ezt eddig ingyen megtehette.

Kíváncsian várom, hogy mi lesz a parkolás fizetőssé tételének az eredménye. Leginkább arra, hogy ki fogja ellenőrizni, és hogyan, hogy melyik autó mikor parkolt le, és mikor távozott. Most is több kereskedelmi egység parkolójában kint a tábla, hogy a vásárlási időn túl ott lévő autókat a tulajdonos költségén elszállíttatják. Gyanítom azonban, hogy ilyenre még soha nem volt példa. 

A hírek szerint más üzletláncok is hasonló intézkedések bevezetését fontolgatják. Ha meg is valósítják, az újabb pofont jelent a pécsi parkolásnak. 

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!