Postabontás

2023.05.12. 13:13

A belvárosban a kéregetők, guberálók is megjelentek - panaszolják olvasóink

Ahogy a tavasz beköszöntött, a belvárosban a kéregetők, guberálók is megjelentek - panaszolják olvasóink.

w. k.

Fotó: Baranyai Attila

- A pécsi Citrom utca Kossuth térhez közelebbi részénél több szemétgyűjtő konténer található. Amikor a minap arra jártam, hárman is guberáltak ezekben az edényekben, volt, aki szinte teljes felsőtesttel belebújva keresgélt, gondolom, hogy élelem után kutattak. Egyikük le is kuporodott a földre, és elfogyasztotta ott helyben, amit talált. Szintén a napokban a temetővel szembeni áruházak parkolójában láttam egy férfit, rendkívül elhanyagolt állapotban ücsörgött a földön, előtte kalap, amibe várt némi aprópénzt. Ezekkel az emberekkel vajon foglalkozik bárki is? Van, aki segítse őket? Vagy boldogulnak, ahogy tudnak? - fogalmazta meg kérdéseit olvasónk. 

Más úgy látja, egyre sokasodnak a kéregetők: - Lassan nem tudok úgy kijönni egyik hipermarketből se, hogy ne állítana meg egy kéregető, vagy ne állna a bevásárlókocsiknál, vagy ne ücsörögne a bejáratnál. Nem erőszakosak, szívesen adna is az ember mindenkinek, de az lehetetlen. Szemet szúrt, hogy egyre többen vannak, akik ily módon próbálják biztosítani a megélhetésüket. Ahogy beköszöntött a tavasz, ők is megjelentek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!