Postabontás

2023.06.28. 19:30

A nejlon drágítja a bevásárlást – mérgelődik olvasónk

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Igisheva Maria

Egyre több üzletben már csak pénzért lehet nejlonzacskóhoz jutni. Akár péksüteményt, akár zöldséget, vagy gyümölcsöt szeretne vásárolni az ember. Ennek bevezetéséről azonban sajnos tájékoztatást a bejáratnál nem kap a vevő, csak akkor szembesül vele, hogy már fizetni kell a zacskóért, amikor ott áll a pultnál és vásárolna. A zacskó ára üzletenként eltérő: megdöbbentem, amikor a nagyobb méretűnél azt láttam kiírva, hogy 99 forint. Ez azért szerintem már túlzás. Veszek négy nagyobb almát, ami csak a nagy nejlonba fér bele, és annyit fizetek, mintha ötöt vettem volna?! Mert kézben mégse vihetem haza a gyümölcsöt, ahogy például a zsemléket is valamibe pakolnom kell. Általában tíz darabot veszek – ez szintén csak a nagyobb nejlonban fér el.

Igen, tudom, lehet otthonról zacskót vinni, vagy többször használható háló is mindenütt kapható. Biztos, hogy hozzá is fognak szokni ezek használatához a vásárlók, de most még újdonságként szembesülünk a helyzettel, ami bizony rendkívül bosszantó. Mert drágítja az amúgy se olcsó bevásárlást. Többet fizetünk, de ugyanazt kapjuk, mint eddig.

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában