Postabontás

2023.07.06. 09:07

Olvasói levél: szennyezett vízben pancsolnak

Dunántúli Napló

A kép illusztráció

Fotó: Czinege Melinda

Annak ellenére, hogy sokan sokszor elmondták már miért nem kellene, a legnagyobb melegben még mindig vannak akik a városi szökőkutakban hűtik le magukat. Szomorú, hogy nemcsak a felnőttek nyúlnak bele, hanem kisgyerekek is megmártóznak benne. Sőt, Pécsen több gyermeket is láttam már fürdőruhában szaladgálni a vízben. Véleményem szerint ilyenkor a szülőnek kellene észnél lennie és elmagyaráznia, hogy miért nem szabad megmártózni ebben a vízben, elégedjünk meg csupán a látvánnyal. A kutak vizét ugyanis vegyszerekkel kezelik, melyek egészségre ártalmasak, ez gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozhat, szem-, bőr- és nyálkahártya-irritációt. Arról nem is beszélve, hogy mennyi szennyeződés kerülhet bele. Például madárürülék vagy szemét, nem tudhatjuk tehát pontosan milyen víz van a szökőkutakban.

Annyi más alternatíva van, ha valaki egy kis hűsölésre vágyik. A strandbelépőért fizetni kell, de több tó is van Baranyában, itt ingyenes a fürdés. Valamint sok helyen beüzemeltek köztéri párakapukat, amelyek biztonságosan, a vízhálózatra telepítve nyújtanak felüdülést. A szomjas ember inni is tud az ivókutakból, ezekből friss ivóvíz folyik. Így tehát kérem a jó érzésű szülőket, ne engedjék gyerekeiknek, hogy a szökőkutakban hűsítsék magukat. Akármilyen jól is esne nekik, illetve akármilyen aranyosan is nézne ki a benne pancsoló kisgyermek.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában