Postabontás

2023.08.10. 07:46

A bűz miatt szenved a szőlőhegy - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Krakenimages.com

Szentlőrincen a szőlőhegyen több szőlő, kiskert található. Sokunknak van itt kisebb-nagyobb területe. Az elhanyagolt ingatlanok közül néhány egy új tulajdonos kezébe került a közelmúltban. Aminek örültünk is, hiszen lett gazdája a telkeknek. Lovakat hozott ide, amivel szintén nem lenne semmi probléma. A baj az, hogy a trágyát nem kezeli megfelelően, a bűz a környéken – ha olyan a széljárás – elviselhetetlen. A problémát jeleztem az önkormányzatnál – megtudtam, hogy zárt trágyatároló építése lenne az előírás. Sajnos azonban ennek kialakítására nem került sor, így a környék szenved a rendkívül kellemetlen szagok miatt. Megtudtam azt is, hogy a kormányhivatalnál lehetne panaszt tenni, de szeretnénk inkább békés megoldást találni. Úgy tudjuk, a lovak tartásával a későbbiekben turisztikai célú tervei vannak a tulajdonosnak – bízunk benne, hogy a trágya kezelését mihamarabb az előírásoknak megfelelően megoldja, hogy ismét élvezhessük a friss, tiszta levegőt!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!