Postabontás

2023.08.09. 13:20

Felháborítónak tartják olvasóink a fák kivágását Kertvárosban

A Diána téri piac fáinak a kivágása nem fér össze a környezetvédelemmel - adnak hangot véleményüknek olvasóink.

Wald Kata

a20230808_a lakossági tiltakozás ellenére megkezdták a Diana téri piac felújítási munkái miatt az építési területen lévõ fák kivágását_pécs_LL_DN

Fotó: Laufer László

- Nem csodálkozom azon, hogy polgármesterünk a lakosokat nem hallgatta meg, a környezetvédelemmel szembe menve kiirtotta az egészséges fákat pécsi Kertvárosban. Nem ez az első fák ellen elkövetett ügye, gondoljunk csak a Hőerőműnél végzett pályafutására - fogalmazta meg véleményét előfizetőnk. 

Más a következőt írta: - Felháborítónak tartom, hogy a Diána téri piac gyönyörű fái áldozatul estek a felújításnak. Pécs vezetése rendszeresen emlegeti a környezetvédelem fontosságát, zöld városról beszélnek. A hatalmas, egészséges fák kivágása egy lakótelep közvetlen közelében hogyan fér össze a környezetvédelmi programmal? Az, hogy majd ültetnek helyettük növényeket, hogy a zöldfelület ne csökkenjen, nem helyettesíti a szép, árnyat adó, oxigént termelő fákat. Új tervek kelletek volna a piac felújítására! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!