Postabontás

2023.09.14. 07:40

Kimerül a buszsofőr is a nap végére – húzza alá olvasónk

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock

Káromkodás jeligével jelent meg a minap egy olvasói vélemény az sms rovatban, amelynek írója egy buszsofőrre panaszkodott, aki - legalábbis gyermeke állítása szerint - vezetés közben káromkodott, a forgalomban résztvevőket szidalmazva. Elgondolkodtam a történeten, és egyszerűen nem hiszem el, hogy az eset a leírtak szerint történt. Az biztosan elképzelhető, hogy ideges volt a buszvezető, amin az egyre nehezedő munka- és életkörülmények között nem lehet csodálkozni. Próbáljuk meg magunkat beleélni az ő helyzetükbe. Sokan már hajnali 4 óra előtt felkelnek, akár osztott munkában, pár óra pihenéssel estig dolgoznak, annak minden hátrányával. 

A legújabb hülyeség, az e-rollerek rászabadítása a pécsi utcákra - a DN-ben olvashattuk, mi erről a taxisok véleménye, és biztos vagyok benne, hogy a buszsofőrök is sokat bosszankodnak emiatt. 

De visszatérve az eredeti témához: ismerőseim körében van buszsofőr és bizony azt hallom, hogy nagyon elfárad a napi munka után, idegileg és fizikailag. Ehhez jönnek a mindennapos megélhetési gondok. Igen nagy felelősség nyugszik a vállukon és legtöbbjük igazán megállja a helyét. Én csak udvarias, nyugodt sofőrökkel, sőt buszvezető hölgyekkel találkoztam, némelyikkel még egy-két kedves szót is lehet váltani. Ne bántsuk már állandóan a buszsofőröket!

Egy pécsi utas

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!