Olvasói levelek

2023.11.28. 12:00

Közeleg a karácsony: egyre nagyobb a közlekedési káosz a belvárosban

A gyalogos és az autós forgalom is kaotikusnak mondható a karácsony közeledtével a belvárosi bevásárlóközpont körül – panaszolják olvasóink.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dmitry Kalinovsky

– A belvárosi bevásárlóközpont parkolójának felújítása zajlik, ezért egy jelentős rész le is zártak a forgalom elől. Kíváncsian várom, hogy karácsony előtt vajon megnyitják-e, mert ha nem, akkor garantáltan hatalmas lesz a káosz. Mert minden talpalatnyi helyre foglalt szokott lenni az ünnepek előtt. A helyzet amúgy jelenleg se túl rózsás, mert a lezárásokkal kapcsolatos útbaigazítás nem egyértelmű. A kocsik körözgetnek, keresik a kiutat, és van, amikor több próbálkozás szükséges ahhoz, hogy az autós kitaláljon. Egyértelműbb jelzések sokat segítenének – írta olvasónk.

Más a gyalogos forgalmat tartja kezelhetetlennek: – Megint kezdődik a karácsony előtti nagy ámokfutás a pécsi nagy bevásárlóközpontban, ennek eredményeként már nem csak a közlekedőfolyosókon kell odafigyelve kerülgetni az embertömeget, hanem a bejáratok előtt is. Ráadásul a Rákóczi úton a zebra és a buszmegállók közelsége tovább növeli a sokaságot. Türelem kell a forgalom kezeléséhez – fogalmazta meg tapasztalatait olvasónk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában