Postabontás

2023.11.03. 19:40

Száguldozók bosszantják az utca lakóit - jelezték olvasóink

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: fanjianhua

Sokan nem tudják, vagy nem akarjak tudni: Kovácstelepen 20 km/h-ás sebességhatárt mutató körzetjelző táblák vannak felállítva. Ami azt jelenti, hogy mindenhol 20 km/h-ás maximális sebességgel lehet közlekedni Kovácstelepen és az Ürögi fasoron is! Ez vonatkozik személyautóra, teherautóra és motorokra egyaránt. Sajnos senki sem tartja be ezt a korlátozást – nemhogy a 20, de még az 50 km/h-ás sebességet sem. 

A legtöbbje rendkívül gyorsan halad, gondolom, hogy az utca hossza miatt. Két nagymotoros rendszeresen száguldozik az Ürögi fasor utcában, hatalmas zajt csapva. A nagy sebesség miatt az itt közlekedő járművek zaja szinte elviselhetetlen. A nagy forgalom a reggeli és a délutáni órákban jellemző, ilyenkor nem lehet a teraszra kiülni, vagy ablakot nyitni. Persze előfordul, hogy éjjel is arra riadunk fel, hogy valaki elszáguld az ablakunk előtt hatalmas robajjal. Már több kisebb baleset is történt, de személyi sérülés szerencsére nem volt egyik esetben se. Szeretném felhívni az illetékesek figyelmét: a lakókat meg kellene védeni, hogy biztonságban érezzék magukat! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában