Postabontás

2023.12.10. 19:30

Kéregetés helyett dolgozni kellene inkább – véli olvasónk

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Dmytro Zinkevych

A különböző segélyszervezetek, szeretetszolgálatok rengeteget dolgoznak a karácsonyt megelőző hetekben azért, hogy a nehéz körülmények között élő családok, gyerekek ünnepét szebbé tegyék. Gyűjtik, csomagolják, szállítják az adományokat, nem sajnálva időt, energiát. Én is minden évben segítek tartós élelmiszerekkel, mert biztos vagyok abban, hogy jó helyre megy a segítség. 

Van azonban egy másik, kevésbé szívmelengető jelenség is ilyenkor, az ünnepeket megelőzően. Mert a kéregetők is sokkal többen vannak, mint az év egyéb időszakaiban. Ücsörögnek az üzletek bejáratainál, leszólítják a járókelőket, és pénzt kérnek. Ilyenkor, a karácsony közeledtével biztos, hogy sokkal nagyobb az adakozási kedv, és ezt sokan ki is használják. Mert amikor azt látom, hogy fiatal, életerős emberek kéregetnek, akkor mindig felmerül bennem a kérdés: miért nem keresnek munkát inkább maguknak? A Postabontásban nemrég olvastam, hogy valaki arra panaszkodott, hogy nincs, aki segítse, amikor a járdát le kell söpörni, vagy a havat el kell lapátolni. Régebben volt, aki ajánlkozott ezekre a munkákra, ma pedig már szinte senki nem vállalja. Talán azért, mert egyszerűbb a belvárost járva, vagy egy bolt bejáratához ülve kéregetni?!  

Név és cím a szerkesztőségben

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában