Postabontás

2024.01.20. 19:30

Bármikor berobbanhat a járvány, fontos a maszkviselés! – írja olvasónk

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: Czinege Melinda

A klinikákon, a szakrendelőkben kötelező a maszk viselése már hetek óta, tekintettel a járványhelyzetre. Hiszen egyre több az influenzás, vagy influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló beteg, és a koronavírus is jelen van. A gyerekeknek megkezdődött bő egy hete az iskola, ami minden évben egyet jelent azzal, hogy a járvány is idővel berobban. Ahogy megyünk bele a télbe, az immunrendszer is általában egyre gyengül, a kórokozók könnyebben találnak támadási felületet. A maszk viselése tehát semmiképp nem indokolatlan, legalább az egészségügyi intézményekben. A minap az egyik pécsi klinikán járva azonban azt tapasztaltam, hogy nem ellenőrzi senki az előírás betartását. A bejárati ajtón ki volt írva, hogy a védőeszköz viselése az intézményben kötelező, de például csak magyarul szerepelt a felirat, és semmilyen piktogram, vagy ábra nem utalt arra, hogy mi az előírás. Ha tehát külföldi lép be az ajtón, nem tudja, hogy fel kell húznia a maszkot. A másik, ami bosszantó, hogy aki viseli, azok közül is többen az álluk, vagy orruk alá húzzák. Ennyi erővel le is vehetnék. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!