Postabontás

2024.03.12. 19:30

A kukásautó szokatlanul korán jött, a szemét maradt - panaszolja olvasónk

Pécsett a Bolgár közben hosszú-hosszú évek óta hétfői és csütörtöki napokon szállítják el a szemetet, mindig délelőtt 10 és 12 óra között.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

Március 11-én hétfőn azonban hiába tettük ki reggel a megszokottak szerint a kukákat - a hulladékot nem vitték el. Pontosabban egyetlen ház elől elszállították - az ott lakók szerencsések voltak, mert hajnalban teszik ki mindig az edényt, mivel akkor járnak dolgozni. Mindenki más viszont, aki a szokásainak megfelelően ezen a hétfői napon is reggel, munkába induláskor húzta ki a kukáját a háza elé, ezúttal hoppon maradt. 

Természetesen telefonáltunk a szolgáltatónak, jelezve a problémát, és érdeklődve, hogy mire számíthatunk. 

A válaszuk szerint a szabályzatuk azt írja elő, hogy a szállítás napján reggel hat órára kint kell lenniük a szemetesedényeknek a ház előtt. Ha ez nem történik meg, ők nem tehetnek semmit. Hivatkoztunk arra, hogy az évtizedek folyamán megszoktuk, hogy déltájban jön csak a hulladékszállító, ezért eddig nem volt arra szükség, hogy hajnalban felkeljünk azért, hogy a kukát kitegyük. Mert éjszakára mégse hagyja kint az utcán szívesen az ember, nehogy a szemetet esetleg kóbor állatok kitúrják, széthordják. Kértük, hogy ha már így alakult ez a hétfői nap, és az egész utcában - egy ház kivételével - ott maradt a szemét, legyenek kedvesek, és jöjjenek vissza. 

Erre, mint megtudtuk, nincs lehetőség. Mint mondták, csütörtökön van a következő szállítási nap, akkor elviszik azt is, ami hétfőn ott maradt. Az, hogy addig azok, akiknek dugig tele volt már hétfőn is a kukájuk, mit tesznek, hogyan, mibe gyűjtik a szemetet, a szolgáltatót nem érdekli. Ez aztán az ügyfél- és környezetbarát hozzáállás!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!