szponzorált tartalom

2020.07.13. 00:01

Jó befektetés ma eladó lakást venni Pécsett, a kultúra városában?

Új otthont szeretne berendezni Pécsett? Szeretne Magyarország egyik legszebb településén élni, melyet úgy is emlegetnek, mint „a kultúra fővárosa”? Vagy csupán szeretné ingatlanba fektetni pénzét? A Startlak.hu segít, hogy megtalálja a megfelelő lakást, mely minden igényt maximálisan kielégít.

A Dunántúl legnagyobb városa, Pécs az ország délnyugati területén helyezkedik el, Baranya megye székhelyeként. A város rendkívül hosszú és változatos múlttal rendelkezik – a települést a 2. század elején alapították a rómaiak Sopianae néven.

Rendkívül gazdag történelem

Pécs mai városképét az évszázadok változatos és olykor viharos történései alakították ki. Nem véletlenül kapta „a kultúra városa” elnevezést, hiszen Nagy Lajos királynak köszönhetően 1367-ben itt jött létre az ország első egyeteme, mely ma is jelentős szerepet tölt be a hazai felsőoktatásban. Emellett a 150 éves török hódítás eredményeként a keresztény létesítmények olyan török építészeti emlékekkel keverednek, mint a török fürdők, dzsámik és türbék.

Az évszázadok különféle hódításainak eredményeként a város lakossága mindig is rendkívül sokszínű volt, a nagy hatású török befolyás mellett a város nemzetiségét a délszlávok és németek színesítették, a magyarok, horvátok és svábok pedig mind a mai napig békében élnek a város területén. Ennek köszönhetően 2010-ben Pécset Európa egyik kulturális fővárosává avatták, 1998-ban pedig az UNESCO Városok a békéért-díjjal jutalmazta a települést a délszláv háború menekültjei iránt tanúsított befogadó támogatásáért.

Kultúra és természet

Pécs városképe önmagában is egy látványosság, hiszen a gazdag történelem a város minden utcájában érzékelhető. A Dóm téren elhelyezkedő székesegyház és a számos török építészeti emlék mellett a városban található még zsinagóga, valamint a 2010-ben, az európai kulturális főváros projekt részeként megépült Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, Múzeumok utcája és a Zsolnay Kulturális Negyed.

A kulturális látnivalókon túl Pécs a természetjárók számára is rendkívüli sokszínűséggel kecsegtet, hiszen a város északi része a Mecsek déli lankáin helyezkedik el, melyet számos völgy és nevezetes hegycsúcs színesít. A város légkörének alakításában kulcsfontosságú szerepe van a hegységből érkező áramlatoknak, hiszen ezek folyamatosan tisztítják, valamint nyáron hűtik a levegőt. Az erdős területek közelségének köszönhetően ezért Pécs klímája rendkívül kedvező.

Pécs földrajzi elhelyezkedése nemcsak a természet közelségének szempontjából ideális, de a Balatontól mindössze 120 km-re, a horvát határtól pedig kevesebb mint 40 km-re található, így a kikapcsolódás és pihenés színhelyei szinte egy karnyújtásnyira elérhetők.

Befektetés

A lakásvásárlás ma a befektetések egyik legjobb formája. Az albérlet rendszeres költségeivel ellentétben ez egy rendkívül jól megtérülő beruházás, ráadásul nincsenek kompromisszumok, hiszen a lakás kialakítását maximális mértékben ízlésének és igényeinek megfelelően alakíthatja ki. Amennyiben azonban elsősorban nem saját részére dönt a lakásvásárlás mellett, a kiadás egy folyamatosan jövedelmező átmeneti megoldás lehet, s befektetése így még hamarabb megtérül. Az Otpotthon a hirdetéseket a szűrők segítségével preferenciái szerint könnyedén testre szabhatja, így a lakásvásárlás gyerekjáték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában