Sport

2010.04.07. 17:04

Jurinovics Aida több ranglistán is első helyezett

Remekül szerepeltek a pécsi ANK Úszóklub versenyzői a közelmúltban rendezett Arany Üst versenyen.

F. Z.

Jurinovics Aida három első (200 vegyes, 200 hát, 400 vegyes), egy második (100 mell) és egy harmadik hellyel (100 pillangó) gazdagodott, míg a 4x100-as fiú gyorsváltó (Németh Levente, Fercsik Szabolcs, Körmendi Ádám, Szűcs Bence) az ötödik lett.

– Aida nagyon jól úszott, ezzel az eredménnyel vezeti a 200 vegyes, a 200 hát, és a 400 vegyes korosztályos országos ranglistáját – mondta el lapunknak Petrov Iván, a versenyző edzője. – Egyértelműnek tűnik, hogy a jövő az övé, biztos vagyok abban, hogy sokat hallunk még róla.

A legnagyobb nemzetközi korosztályos úszóversenyt immáron harmincegyedik alkalommal rendezték meg. A viadal deklarált célja a nemzetközi versenyzési lehetőség biztosítása – a fiatal úszók ugyanis így tudják a leginkább lemérni, hol is tartanak közvetlen riválisaikkal öszszevetve.

– Az Arany Üst előtt rendeztük meg a XIII. ANK Delfin Kupát, amely nagyon jól szolgálta a felkészülésünket – tette hozzá Petrov Iván. – A versenyen 216 résztvevővel 18 klub képviseltette magát, szóval nagyon jó erőfelmérő volt a nemzetközi viadal előtt.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik