Sport

2012.10.09. 16:25

Valaki gyógyítsa már meg Okoronkwot!

Solomon Okoronkwo gólja egyrészt három pontot ért a Bp. Honvéd elleni bajnokin, ráadásul szép megoldás végén született. Tud ő, ha játszik – sajnos ritkán játszik, mert nagyon sokszor sérült. Erről is kérdeztük a nigériai légióst.

K. Mayer András

Sokan úgy vélik, már rég meg kellett volna válni tőle. Nem nyújtja azt a teljesítményt, amit egy sztárjátékostól elvárnak, pedig sztárgázsit kap – vagyis jobb lenne, ha venné a sátorfáját.

Nem kérdés, abban kétségtelenül igazuk van a Solomon Okoronkwót kritizálóknak, hogy a nigériai futballistától nem látnak olyan gyakran gyönyörű és nem mellékesen csapata számára hasznos megoldásokat, mint ahányszor szeretnék. De nem azért, mert a pályán nem megy neki: rendszerint pályára sem kerül, mert kismilliószor sérült. Meg sem lepődtünk, amikor tegnapi telefonhívásunk során kiderült, épp Székesfehérvárról, egy orvostól tart hazafelé.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A kisgyerekek is biztosan örülnének annak, ha gyakrabban pacsizhatnának Solomon Okoronkwóval (fotó: Löffler Péter)
[/caption]

– Megint a derekam miatt voltam orvosnál – mondta Solomon Okoronkwo. – Már jobb, mint korábban, de még injekciókat kell kapnom.

A sorozatos egészségügyi problémákat, a már-már állandó hiányzását látva néhányan úgy vélték, a PMFC már eleve sérülten szerződtette le. Eltitkolt bajra gyanakodtak – de a játékos szerint erről szó sincs.

– Korábban sosem volt bajom a derekammal! A felkészülés során sokat voltunk műfüvön, és az itteni talaj is keményebb, mint amilyenekhez máshol hozzászoktam. Azt mondta az orvos is, hogy ezért vannak ezek a problémáim – fogalmazott Okoronkwo.

Nincs mese, ha tényleg hiperértékes játékos, vigyázni kell rá, mint a hímes tojásra. És esetleg puhítani kell a talajt, de nem ám csak Pécsett, hanem az ellenfeleknél is!

De félre a tréfával! A góljával kapcsolatban Okoronkwo elmondta, természetesen nagyon örült neki, hiszen szeretett volna betalálni, mégis az volt a legfontosabb, hogy csapata három pontot szerezzen. Az őszi szezon során ugyanis ez nem sokszor sikerült – most idegenben kétszer egymás után összejött.

A Honvéd elleni meccs második félidejében ő maga kért cserét, nyilván elfogyott a szufla. „Valóban, nem voltam a mérkőzés előtt százszázalékosan fitt, de játszani szerettem volna addig, amíg bírom. A szünet után azonban jött az az ütközés, aminél rosszul is estem, plusz az ellenfél még mellbe is rúgott, utána nem tudtam rendesen lélegezni” – beszélt a cseréről Okoronkwo, majd kérdésünkre Baráth nem éppen barátságos belépőjére is visszatért: „Talán úgy érezte, hogy nincs velem szerencséje a pályán. A szabálytalansága piros lapot ért, nem is kérdés. Normális esetben az ember nem csinál ilyesmit!”

A hétvégén nem lesz bajnoki forduló, így most nyugodtan regenerálódhat, helyrehozhatja magát, jegyezzük meg végül a támadónak, ám ő így válaszol: „De Ligakupa-meccs lesz! És én játszani szeretnék, bár a doktor azt mondta, jobb lenne, ha pihennék.”
Ha a dereka még nem is, a mentalitása rendben van!

A Szentlőrinc kifogta az „aranyhalat”, a bajnokot

VASÁRNAP ESTE megtartották a labdarúgó-Magyar Kupa harmadik körének sorsolását. A legjobb 32 között három baranyai csapat található, a PMFC-MATIAS mellett az NB III.-as Szentlőrinc és a megye I.-es PVSK. A szentlőrinciek kifogták az „aranyhalat”, hiszen a bajnok Debrecent fogadják: sok esélye nincs Kulcsár Árpád együttesének, ám nem árt megjegyezni, a kisvárosban már elvérzett egy-két NB I.-es gárda. A PVSK szintén élvonalbeli ellenfelet kapott, a Bp. Honvéd látogat majd a Verseny utcába. A PMFC-nek az NB III.-as Tiszaújváros jutott – kötelező a továbbjutás. A mérkőzéseket október 31-én, szerdán rendezik.

Késett a „randevú”, de nem hiúsult meg

AMINT AZT már megírtuk, a PMFC-MATIAS labdarúgócsapata csütörtökön nemzetközi meccsen lép pályára: az osztrák Sturm Grazcal találkozik. Elbert Gábor, a pécsiek cégvezetője elmondta, egy mérkőzésszervező menedzseren keresztül talált egymásra a két klub, s már az előző bajnoki szünet alatt összecsaptak volna a csapatok – ha nincs Ligakupa-fellépése a PMFC-nek. A „randevú” azonban csak késett, de nem hiúsult meg, így most csütörtökön 18 órakor lejátsszák a tervezett meccset. A helyszín nem Graz lesz, hanem a Maribor és Graz közötti osztrák város, St. Veit am Vogau vállalta magára a házigazdaszerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!