Sport

2011.06.20. 17:14

A sportlövő Csonka Zsófia olimpiai kvótát szerzett

Csonka Zsófia vasárnap női sportpisztolyban olimpiai kvótát szerzett a müncheni kvalifikációs sportlövő Világkupa-versenyen.

H. L.

A 27 éves pécsi versenyző az ötödik helyen zárta a viadalt, ám az előtte végzők közül csak a bolgár Maria Grozdeva juthatott még indulási joghoz, ezért Csonkáé lett a másik ötkarikás lehetőség, amelyet ebben a számban Münchenben ki lehetett érdemelni.

Csonka szombaton, az alapverseny szombati napját még a kilencedik helyen fejezte be, ám vasárnap remek teljesítménynyel, holtversenyben az első helyen került be a döntőbe 584 körös teljesítménnyel. A fináléban is jól kezdett, ám néhány apró hiba miatt hátrébb került, de így is olimpiai kvótás lett. A tavalyi légfegyveres Európa-bajnokságon ezüstérmes Csonka Athén (2004) és Peking (2008) után a harmadik olimpiájára készülhet.

A sportlövők közül ezt megelőzően Sidi Péter biztosította helyét a jövő évi londoni nyári játékokon, ő tavaly szintén Münchenben, a világbajnokságon harcolta ki a részvételt.

H. L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!