Úszás

2018.09.07. 12:00

Elérte célját Balogh Vivien

Hetedik helyen végzett az Izraelben zajló nyílt vízi úszó junior világbajnokságon a PSN Zrt. 16 éves tehetsége, Balogh Vivien. A 7,5 km-es távon a legjobb nyolcban akart végezni – ezt sikerült is teljesítenie.

K. Mayer A.

– Nehéz volt nagyon, főleg azért, mert meleg volt a tenger, viszont sokkal jobbak voltak a körülmények, mint Máltán, az Európa-bajnokságon, ezért jobban is éreztem az úszást és jobb időt is tudtam hozni – mondta lapunknak Balogh Vivien. – A vízből való tájékozódás jobban ment, mint gondoltam volna. A háromhetes, Balatonalmádiban tartott edzőtáborban sokat tanultam, amit itt kamatoztatni tudtam.

A tehetséges sportoló elárulta, titkon az volt a célja, hogy az első nyolcban benne legyen, de mivel nem ismerte igazán mezőnyt (csak azokat, akik Máltán is ott voltak), ezért nem tudta pontosan, mire számíthat.

– Több számom nem lesz, hiszen ezen a távon kvalifikáltam magam a vébére. Nagyon örülök a helyezésemnek, mivel az Európa-bajnokságon tizenkettedik lettem, itt pedig, a világbajnokságon hetedikként értem célba. Nagyon boldog vagyok! Egyben nagyon hálás vagyok az edzőimnek, Turós Máténak és Tari Imrének, valamint a nyílt vízi válogatott edzőinek, hogy sok mindenre megtanítottak és segítették a fejlődésemet. Nem utolsósorban: a családom nélkül nem hiszem, hogy sikerült volna ilyen eredményt elérnem – tette hozzá Balogh Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában