foci

2018.09.08. 18:40

Itt a sansz a PMFC előtt, mindhárom baranyai győzni akar

Csak a PMFC játszik hazai pályán a baranyai csapatok közül az NB III. Közép csoportjában.

K. Mayer A.

Sárai György együttese vasárnap a Makót fogadja, s ha törik, ha szakad, ezt a meccset meg kell nyernie: a leendő vendégek a sereghajtók, igaz, egy győzelmük már van (a 2. fordulóban az Iváncsát verték).

– Természetesen szeretnénk egy győzelemmel örömet szerezni a szurkolóinknak, de nem csak nekik, hanem saját magunknak is – fogalmazott Sárai György, a PMFC vezetőedzője. – Eljött az ideje annak, hogy a játékosok megmutassák, milyen kvalitásokkal, képességekkel rendelkeznek, milyen karakterek. Bízunk benne, hogy jó időben sok néző előtt meg tudjuk verni a Makót. Ezt persze könnyű kimondani, de sokkal nehezebb lesz majd megvalósítani. Ha fegyelmezettek, egységesek és tudatosak leszünk, akkor szép győzelmet arathatunk.

Két győztes meccsel a háta mögött utazik vasárnap Kecskemétre a Kozármisleny FC. Bár az ellenfél a mezőny egyik újonca lesz, kemény derbinek ígérkezik ez az összecsapás.

– Motiváltak vagyunk, a dobogón állunk, reméljük, hogy ez nem egy átmeneti időszak – fogalmazott Németh Zsolt, a kozármislenyiek edzője. – Nehéz mérkőzésre számítok, a kecskemétiek ugyanis jól igazoltak a nyáron, dinamikus, gyors csapatuk van, nem lesz egyszerű dolgunk. De mindenképpen három pontot akarunk szerezni.

Nagyon jó passzban van a Szentlőrinc, amely zsinórban három győzelemnél tart – most kell jönnie a negyediknek. Turi Zsolt együttese az utolsó előtti helyezett Hódmezővásárhely vendége lesz, s miután a leendő házigazdák még egyszer sem nyertek (igaz, négyszer ikszeltek), ezt a meccset be lehetne húzni.

– Nehéz lesz nagyon, amíg meg nem szerezzük a vezetést, nem lesz könnyű dolgunk – mondta Turi Zsolt, a Szentlőrinc vezetőedzője. – Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, győzni akarunk. A Hódmezővásárhely nagyon veszélyes a pontrúgások után, erre oda kell figyelnünk.

Nehéz feladatok

Két tizenkét pontos csapat vezeti a tabellát az NB III. Közép csoportjában, s most mindkettő, a Szeged-Grosics Akadémia és a Dunaújváros is idegenben játszik – pontot, pontokat veszíthetnek, ami jól jöhet a tizenegy ponttal harmadik helyen álló Kozármislenynek. A negyedik helyezett SZEOL-nak sem lesz könnyű dolga, a Rákosmente otthonában nem garantált a győzelem.

A 6. forduló programja: PMFC–Makó, Kecskemét–Kozármisleny, Hódmezővásárhely–Szentlőrinc, Paks II.–Dunaújváros, Dabas–Szeged-Grosics Akadémia, Taksony–Iváncsa, Rákosmente–SZEOL, Szekszárd–Bp. Honvéd II.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában