Kézilabda

2018.08.16. 17:09

Le akarják tenni a névjegyüket a sportágban

Borbándi István nagyon élvezi a munkát a kozármislenyi utánpótlásban

K. Mayer A.

Az előző szezonban még a Mohácsi TE NB I. B-s felnőtt női csapatát irányította Borbándi István, július óta azonban már a Kozármisleny SE-nél dolgozik. A szakember a serdülők vezetőedzője lett, egyben ő felügyeli az U7-től az U12-ig bezárólag az ott zajló szakmai munkát.

– Több felnőttcsapattól is kaptam ajánlatot – mondta Borbándi. – Nem fogadtam el egyiket sem, mert szerettem volna a közelben maradni. Ráadásul miután megtudtam, hogy Mohácson nem hosszabbítanak velem szerződést, leültünk Kovács Tamással, a Kozármisleny SE elnökével, és megegyeztünk arról, hogy itt folytatom. Nagyon szimpatikus, vonzó volt a felvázolt jövőkép.

Nem derogál neki az utánpótlásban dolgozni, tette hozzá a szakvezető, sőt, kifejezetten élvezi a munkát Kozármislenyben. Olyan gyerekekkel foglalkozhat, akik akarnak kézilabdázni, akik le szeretnék tenni a névjegyüket ebben a sportágban, és nem mellesleg megvan bennük a kellő tehetség is.

– Jó velük dolgozni! Persze nem lesz könnyű dolgom a serdülőkkel, mert az előző idény csapatából több meghatározó játékos kiöregedett és felkerült az ifikhez. Az itt maradókhoz jöttek játékosok az U13-ból, amely együttes a legutóbbi szezonban harmadik helyen végzett az országos döntőben, vagyis nagyon jó korosztály. Apró szépséghiba, hogy négy játékost rögtön el is vittek, ami mondjuk az itt dolgozó utánpótlás edzők munkáját dicséri – fogalmazott Borbándi, aki elárulta, hogy az első nyolc környékén szeretnének majd végezni az első osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában