A szélsőséges időjárásra nem lehet felkészülni

Rajnai-Zsíros Krisztina

A hétvégén nagyon sokan dolgoztak azért, hogy minél előbb helyreálljon a települések közlekedése, áramellátása. A szolgáltatók munkáját sorban köszönték meg az emberek a közösségi oldalakon, csakúgy, mint a városgondnokságok munkatársainak, a falvak közmunkásainak helytállását. Hiszen amint tudtak, mentek, tisztították a közterületeket. 

Példátlan volt a szél ereje, és ha végignézzük, hogy mi mindenben tett kárt az időjárás, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez ellen most tényleg nem lehetett nagyon mit tenni, sem rákészülni, sem felkészülni, sem megelőzni ezt a sok káreseményt. Éppen ezért néztem kikerekedett szemmel néhány olyan hozzászólást, amelyek felháborodva követelték azonnal vissza a rendet, az áramot, pedig azt még talán a fotelből is lehetett látni (tudni), hogy nem csak minket érint a probléma, a szolgáltatók és a mentőegységek folyamatosan úton voltak, több száz bejelentésre reagáltak.

Örüljünk, hogy ezúttal csak anyagi kár keletkezett, személyi sérülés pedig nem történt, és csak bízni tudunk benne, hogy mostanában elkerülnek bennünket az ilyen szélsőséges időjárások. Közhely, de igaz, hogy a bajban sok minden letisztul, például hogy ki mennyit tesz hozzá a közösséghez, vagy vesz el belőle – ha mással nem is – a rendszeres panaszkodással.